Biologisch Station District Recklinghausen e.V.

In een oogopslag

Het kantoor van het Biologisch Station Kreis Recklinghausen is gevestigd op de voormalige boerderij "Hof Punsmann", die midden in het natuurpark Hohe Mark Westmünsterland ligt. Het station heeft zich tot taak gesteld de natuur, inheemse dieren en planten, het natuur- en cultuurlandschap duurzaam in stand te houden. Op het terrein zijn nieuwe vijvers en een leer-/leertuin aangelegd. Stenen en droge stenen muren, kassen, lemen huizen en boerenputten zijn gerestaureerd. Twee boomgaarden maken het plaatje compleet.

Geschiedenis

Het natuurparkhuisje is ontstaan uit de oorspronkelijke boerderij "Hof Punsmann".

Het hoofdgebouw dateert uit 1848. Tot 1924 werd de boerderij beheerd door verschillende pachters. In 1925 en 1926 werd de boerderij omgebouwd tot een bosbouwbedrijf, met de landbouw als nevenactiviteit. In de daaropvolgende jaren werd een boomgaard met ongeveer 180 fruitbomen en bijenkorven aangelegd.

In het midden van de 20e eeuw werd de boerderij opnieuw uitgebreid en verbouwd. Hof Punsmann had nu zijn functie als puur agrarisch bedrijf weer terug. Twee pachters beheerden de boerderij tot 1988 en breidden de boerderij uit door extra landbouwgrond te pachten.

In 1990 werd het Biologisch Station Kreis Recklinghausen e.V. opgericht. De huidige eigenaar, het Regionalverband Ruhrgebiet, stelde het land ter beschikking aan de vereniging. Verdere verbouwingsmaatregelen volgden om het gebruik van het huidige natuurparkhuis mogelijk te maken.

Natuurpark Hohe Mark

Het natuurpark Hohe Mark is een gletsjer-heuvellandschap van zandsteen. Het is ook een van de grootste bosgebieden ten noorden van het Ruhrgebied. Verrassend dicht bij de agglomeraties van Noordrijn-Westfalen biedt het een verscheidenheid aan natuurbelevenissen op 1977,81 km². Hier kun je de groene natuur ontdekken en de diversiteit van het natuurpark Hohe Mark ervaren.

Op de kaart

Biologisch Station District Recklinghausen e.V.
Im Höltken 11
46286 Dorsten
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2369 77505
E-mail:
Website: www.biostation-re.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.