Baroktuin Kasteel Hovestadt

In een oogopslag

Baroktuin Kasteel Hovestadt De baroktuin, die al in 1733 bij het kasteel Hovestadt en de rivier de Lippe werd aangelegd, biedt prachtige omstandigheden voor een korte wandeling.

Schlosspark Hovestadt is alleen al vanwege de ligging een bijzonderheid. Het ligt direct aan de rivier de Lippe en water is een karakteristiek element. De geometrische tuin werd al in 1733 aangelegd. Het tuineiland verrast met zijn rijke bomenbestand. Een wandelpad biedt herhaaldelijk uitzicht op het kasteel.

Acht door heggen omzoomde paden vormen het haagtheater, dat de moeite waard is om te bekijken. De steeds veranderende perspectieven op de laatbarokke stijlelementen zijn bijzonder aantrekkelijk. Vooral in de herfst gloeit het gebladerte in warme kleuren en vormt het een prachtig fotomotief.

Bezoek
  • Het kasteelpark is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van 8.30 uur tot 18.00 uur.
  • Rondleidingen door het kasteelpark zijn op verzoek beschikbaar.
  • Kasteel Hovestadt is privé-bezit en kan niet worden bezocht.


Op de kaart

Baroktuin Kasteel Hovestadt
Schloßstraße 1
59510 Lippetal
Deutschland

Tel.: +49 02923 526
E-mail:
Website: schloss-hovestadt.de

Contactpersoon

Heike Ullmann

Tel.: 02923/980228
E-mail:
Website: www.lippetal.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.