Bad Essen

 • Bad_Essen_-_Ippenburger_Sommerfestival_Südansicht_des_Schlosses_-_©Viktoria_von_dem_Bussche
 • DiVa Walk in Bad Essen - ©Thomas Hellmann

Bad Essen is niet alleen een weldaad voor je gezondheid; naast thermale zoutbaden vind je hier ook een schitterende historische binnenstad vol vakwerkhuizen en een groot cultureel aanbod. Bad Essen maakt deel uit van het internationale Cittaslow-netwerk. Dit betekent dat de stad de instandhouding en het behoud van regionale bijzonderheden steunt. En daardoor is het altijd genieten in Bad Essen – of je nu komt om van het wellness-aanbod te genieten, in het Wiehengeberte te wandelen en fietsen of de lokale specialiteiten te ontdekken.

Highlights in Bad Essen

 • Historischer Kirchplatz met de St. Nikolai-Kirche en het Kleine Haus
 • Schloss Ippenburg: Het 19e eeuwse kasteel midden in de bossen van Bad Essen opent een aantal keer per jaar de tuinen voor bezoekers. Tijdens de tuinfestivals is het niet alleen mogelijk om de verschillende tuinen te bewonderen, maar ook culinair te genieten, handwerk te kopen en aan bijzondere activiteiten deel te nemen.
 • Schafstall: In de historische schaapskooi in Bad Essen zijn regelmatig tentoonstellingen te zien en muzikale en literaire evenementen te bezoeken.
 • Solepark mit SoleArena: De SoleArena in het Solepark van Bad Essen ziet er bijzonder uit, is waarschijnlijk uniek in Europa en komt de ademhaling ten goede. De sproeiers verstuiven zoutwater met een zoutgehalte van ca. 2-4%.
 • Schloss Hünnefeld: Sinds halverwege de 15e eeuw is Schloss Hünnefeld in het bezit van de familie von dem Bussche-Hünnefeld. Vandaag de dag kun je hier met uitzicht op de bijzondere duiventoren genieten van koffie, taart en Deense delicatessen. Ook bijzonder overnachten is hier mogelijk, in de Bed & Breakfast of het charmante vakantiehuis “Haus Sorgenfrei“.

Actief in Bad Essen

Wandelen

 • Gesundheitspfade: De gezondheidspaden van Bad Essen zijn ideale kuurpaden voor een gedoseerde circuittraining in de frisse lucht en het natuurlijke landschap. De rondwandelingen verschillen in legnte van 3 tot 5 kilometer en beginnen tegenover het Solefreibad.
 • DiVa-Walk: Deze 105 kilometer lange wandeling loopt langs het Wiehengebergte door het natuurpark TERRA.vita. Ooit heersten de dinosauriërs over het gebied, voordat veel later de Romeinse veldheer Varus hier zijn lot bezegelde. Bewijzen van deze spannende historie vind je aan de ene kant in de buurt van Bad Essen-Barkhausen, waar enorme voetafdrukken van dinosaurussen op een steile rotswand te zien zijn. In Bramsche-Kalkriese daarentegen ontdek je opgravingen van de Varus-veldslag in 9 n. Chr. tussen de Romeinen en de Germanen. Maar ook vanwege het afwisselende landschap en de idyllische dorpjes is de DiVa-Walk de moeite waard.

Fietsen

 • SchlösserTour: De grote SchlösserTour is een fietsroute van 125 kilometer door het Osnabrücker land waar onderweg zestien kastelen en burchten te zien zijn. Ze zijn allemaal privébezit en sommige kun je bezoeken als ze over een kasteelcafé of -restaurant beschikken. Bad Essen heeft ook haar eigen, korte SchlösserTour van 14 kilometer. Dit is een gemakkelijke fietsroute langs het kanaal, door de weilanden en velden en natuurlijk naar de twee kastelen van Bad Essen: Schloss Hünnefeld en Schloss Ippenburg.

Gezondheidsaanbiedingen

 • Boswandelingen met bewustwordingsoefeningen: Tijdens een korte boswandeling word je uitgenodigd om de natuur op je in te laten werken, niet na te denken en te genieten van de rust en stilte van de natuur. Onderweg worden verschillende kleine bewustwordingsoefeningen gedaan.
 • Ademhalingstherapie in de SoleArena: Ervaar de heilzame effecten van ademhalings-, bewegings- en ontspanningsoefeningen onder professionele begeleiding. In de SoleArena druppelt het hoogwaardige zoutwater over de sleedoorn van het Gradierwerk en wordt ultrafijn verneveld. Haal dus diep adem! Lees meer over de SoleArena!
 • Gesundheitspfade: De gezondheidspaden van Bad Essen zijn ideale kuurpaden voor een gedoseerde circuittraining in de frisse lucht en het natuurlijke landschap. De rondwandelingen verschillen in lengte van 3 tot 5 kilometer en beginnen tegenover het Solefreibad. Bekijk hier de flyer van de Gesundheitspfade.
 • Aktivita SoleSpa: Wellness, fitness, schoonheid en sauna: bij Aktivita SoleSpa draait alles om welzijn. Op een oppervlakte van 1.000m² vind je alles wat je voor een dagje wellness nodig hebt. Het saunagedeelte beschikt over een Finse buitensauna, sanarium, stoombad, infrarood en Sea Climate, een 14 x 4 m groot zwembad met tegenstroomsysteem, Liquid Sound en andere voorzieningen. Op de tweede verdieping vind je het Beauty-aanbod met onder meer Hot Stone, Cristal tub, Hamam-toepassingen, zoutwater-peelings, cosmetische toepassingen/producten en een nagelstudio. Meer over Aktivita SoleSpa ervaren?

 

© beelmateriaal: Viktoria von dem Bussche, Julia Otte, Reimer Thiessen, Tourist Information Bad Essen, Candeo

 

Meer informatie over Bad Essen

Adres

Tourist-Info Bad Essen

Lindenstraße 25

49152 Bad Essen

Contact

Tel.: +49 (0) 5472 - 94920

touristik@badessen.de

Bezoek de website

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…