Kerstmarkt in Osnabrück 2019

  • kerstmarkt in osnabrück
  • kerstmarktOsnabrück
  • kerstmarkt in osnabrück
  • kerstmarkt in osnabrück
  • kerstmarkt in osnabrück
  • kerstmarkt in osnabrück
  • kerstmarkt Osnabrück
© foto’s: Detlef Heese, Jens Lintel, Joachim Viertel, OMT, Dom St. Peter, next choice

Met de geur van geroosterde amandelen en echte Duitse glühwein beleeft u hier een bijzondere kerstsfeer. Slenter door de sfeervol verlichte historische coulisse van de oude binnenstad en ga op zoek naar de leukste decembercadeaus. Bij de gezellige kraampjes met kunstwerken, kerstkadootjes en vooral lekkernijen slaagt u altijd! Kom van de feestelijke coulisse rondom het markt- en domplein en de Johanniskirche genieten.

25 november t/m 22 december 2019

De prachtige oude binnenstad van Osnabrück vormt in december het decor voor een van de mooiste kerstmarkten van de regio. Al jaren behoort deze historische kerstmarkt met een unieke romantische sfeer tot de mooiste in het noorden van Duitsland. Maar ook in de rest van Duitsland en zelfs internationaal is de kerstmarkt met de historische achtergrond van de Marienkirche, de dom en het raadhuis , waar het verdrag van de Vrede van Westfalen werd ondertekend, buitengewoon populair. Oude tijden herleven hier. De binnenstad is prachtig versierd en het is een feest om er rond te dwalen door de kronkelende steegjes. Voor het oude stadhuis en de domkerk vind je niet alleen talloze kraampjes maar ook de grootste speeldoos ter wereld en voor het raadhuis het bijna honderd jaar oude carrousel van de familie Telsemeyer. Ook de adventskalender ontbreekt natuurlijk niet. Nostalgie viert hier hoogtij! Het is heerlijk slenteren langs de feeëriek verlichte en stralende kraampjes terwijl de kruidige geur van glühwein en ouderwetse lekkernijen je tegemoet stroomt. Een beker daarvan, geroosterde amandelen en een kaasgrillworstje zijn dan ook verplichte nummers bij een bezoek aan de kerstmarkt in Osnabrück. En ook het uitzicht vanaf de van de Marienkirche mag u eigenlijk niet missen. Overal klinkt stemmige muziek en alles ademt die authentieke Duitse kerstsfeer. Ervaar het ook en kom naar Osnabrück!

Kerstcadeautjes

In de ruim 500 feestelijk versierde winkels van de binnenstad kunt u op zoek gaan naar de leukste en voordeligste decembercadeaus. De Große Straße en de Kamp Promenade vormen samen met warenhuis L+T het moderne winkelgebied. In de zijstraatjes vindt u de leukste boetiekjes en ateliers. Een wandeling door de stad wordt in het betoverende licht van het prachtig versierde voetgangersgebied een echte belevenis. Maandag t/m vrijdag zijn de winkels geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Op alle zaterdagen tijdens de adventstijd tot 20 uur.

Vertel mij meer

Impressies van de Kerstmarkt in Osnabrück

Mooie omlijsting

De evenementen rondom de kerstmarkt in Osnabrück zijn niet weg te denken. Hier maar een klein greepje uit de volle agenda:

  • “IJspret op het Ledenhof”: De openluchtijsbaan biedt schaatsplezier voor groot en klein. Rondom de ijsbaan zijn allerlei stalletjes met eten en drinken en er staat een oergezellige almhut. Voor nog meer sfeer zorgt een afwisselend programma met bijvoorbeeld ijsstokschieten of een ‘dinner on ice’.
  • Raadhuis van de ,,Vrede van Westfalen”: Bekijk de indrukwekkende ,,Vredeszaal” met zijn 42 portretten van vredestichters.
  • Marien-kerktoren: Vanaf hier beleeft u een schitterend uitzicht over de feestelijk verlichte binnenstadt. Geopend tijdens de kerstmarkt.
Bekijk het volledige programma

Hoe komt u bij de kerstmarkt in Osnabrück?

Kijk hier voor alle belangrijke informatie om tijdens de kerstmarkt naar Osnabrück te komen.

Osnabrück is ook heel goed en zonder overstappen te bereiken met de trein vanuit Hengelo. Plan uw reis

Overnachten in OsnabrückBooking.com

Adres

Tourist-Information Osnabrück I Osnabrücker Land


Bierstraße 22

49074 Osnabrück

Contact

Tel.: +49 (0) 541 - 3232202

tourist-information@osnabrueck.de

Bezoek de website

Openingstijden

De kerstmarkt in Osnabrück geopend van 25 november t/m 22 december 2019
Maandag t/m donderdag en zondag 12:00 tot 21:00 uur
Vrijdag en zatertag 12:00 tot 22:00 uur
IJspret op het Ledenhof 16 november t/m 29 december 2019 (behalve op 24 november en 24+25 december)
Zondag t/m donderdag 14:00 tot 21:30 uur
Vrijdag en zaterdag 14:00 tot 22:00 uur

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…