Römer-Lippe-Route

In een oogopslag

  • 296,82 km
  • 19 uren 16 minuten
  • 378 m
  • 13 m

Meer dan 400 kilometer fietsplezier op de Römer-Lippe-Route.

 Deze route is zeer geschikt voor fietsers, natuurliefhebbers en iedereen die warm loopt voor de Romeinse cultuur en Europese geschiedenis.

De fietsroute Römer-Lippe-Route begint bij het “Hermannsdenkmal” (Hermannsmonument) in Detmold, vergezelt de Lippe van de bron tot en met de monding in de Rijn. Onderweg ontdek je spannende Romeinse vindplaatsen met prachtige groene ooilandschappen en historisch aantrekkelijke binnensteden tot aan de einbestemming in Xanten.

Het maakt niet uit of je onderweg bent op de 295 km lange hoofdroute of op een van de in totaal 154 km lange, kronkelende themaroutes: Beleef geschiedenis in een stroomversnelling!

De Römer-Lippe-Route verbindt de spannende vindplaatsen van vroegere Romeinse kampen met Romeinse musea en speciale rust- en uitkijkplaatsen. Ze volgt de sporen van de Romeinen en maakt de Romeinse geschiedenis levend aan de hand van gefundeerde informatieborden. Maak een reis door de tijd en duik in een belangrijk tijdperk van Europese geschiedenis!

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.