Kasteel Ippenburg

  • kasteel ippenburg geheim over de grens
  • Herfstfestival Schloss Ippenburg Herfst kasteel
  • kasteel ippenburg geheim over de grens
  • Kasteel Ippenburg Sommerfestival
  • kasteel ippenburg geheim over de grens
  • Schloss Ippenburg Ippenburg Sommerfestival
  • Schloss Ippenburg Ippenburg Sommerfestival
  • kasteel ippenburg geheim over de grens

Vlakbij het kuurstadje Bad Essen in het Osnabrücker Land ligt een groen paradijs: kasteel Ippenburg. De prachtige landerijen en tuinen van kasteel Ippenburg zijn een bezoek meer dan waard. Je wordt er vorstelijk onthaald in een schitterende omgeving. Dit romantische kasteel heeft ook de grootste moestuin van heel Duitsland. Een aantal weekenden per jaar opent barones Viktoria von den Bussche de poorten van haar domein voor bezoekers – dit wil je niet missen.

Van kruidentuin tot theeplantage

Je kijkt je ogen uit in de gigantische, ommuurde moestuin. Hier stuit je op een ongekende diversiteit: alleen al meer dan 100 verschillende bessenstruiken, talloze exotische kruiden, een boomgaard vol citrusvruchten en 30 soorten tomaten! Slenter eens langs een artisjokkenveldje of zoek de theeplantage. En als je door de bedwelmende rozentuin wandelt, adem dan vooral diep in. Hier beleef je de natuur met al je zintuigen.

600 jaar familiebezit

Het kasteel is al sinds de 15e eeuw onafgebroken in handen van de familie von den Bussche. Vroeger zag het er echter heel anders uit; aanvankelijk was het opgezet als verdedigingsburcht in het destijds drassige moerasgebied. Pas in de 19e eeuw kreeg het kasteel zijn huidige vorm en werden er tuinen in Engelse stijl aangelegd. Rond het jaar 2000 ontwaakte het kasteel uit een diepe slaap en werden de tuinen hersteld en opnieuw aangelegd door internationale landschapsarchitecten.

Tuinfestival, brocante en barbecuewedstrijd

Tijdens festivals en enkele zondagen is kasteel Ippenburg geopend voor bezoekers. Het lentefestival lijkt wel een ode aan de natuur. Wie hier door de origineel aangelegde tuinen wandelt, komt ogen tekort. Ontdek de mooiste bloemen en speur in de kruidentuin naar nieuwe geuren en smaken. Met zoveel verse exotische gewassen van eigen land is het natuurlijk heerlijk koken en smullen. Dat gebeurt hier ook volop; kasteel Ippenburg kent zelfs een eigen barbecuewedstrijd!
Het zomerfestival is een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Kinderen kunnen roeien naar een verwilderd eiland, boogschieten en paardrijden.
Het herfstfestival staat in het teken van tulpen. Geniet van de kleurenpracht en kies meteen je favoriete bloembollen voor thuis. Vergeet niet om de gigantische pompoenen te bewonderen.
In november vormt het kasteel het sfeervolle decor voor een brocante.

De organisatie is in Ippenburg altijd vlekkeloos. Er zijn lekkere hapjes en drankjes, activiteiten, kraampjes – ook met planten en bloemen voor eigen tuin- en zelfs aan opvang voor je hond is hier gedacht!

Kasteel Ippenburg op de kaart


Grotere kaart weergeven

Adres

Schloss Ippenburg

Schloßstraße 1

49152 Bad Essen

Contact

Tel.: +49 (0) 173 - 2743632

v.bussche@ippenburg.de

Bezoek de website

Openingstijden

Alleen tijdens de festivals en de Ippenburger zondagen is er exclusief gelegenheid om de kasteeltuinen en de moestuin te bezoeken. Kijk voor meer informatie over de respectieve openingstijden op de website van kasteel Ippenburg.

Entreeprijzen

Tuinfestivals
Dagkaart € 12,00
Kinderen en jongeren gratis
Online voorverkoop € 10,00
Borcante festival
Dagkaart € 10,00
Kinderen en jongeren gratis
Ippenburger zondagen
Dagkaart € 6,00
Kinderen en jongeren gratis
Abonnementskaart 2019 (toegang tot alle tuinfestivals en Ippenburger zondagen) € 40,00
Groepen
10 of meer personen 10% korting op de toegangsprijzen
Boeking uiterlijk zes weken van tevoren Vroegboekorting

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…