Stadspark Nordhorn

  • Stadspark Nordhorn - ©Marina Kramer
  • Stadspark Nordhorn
  • Stadspark Nordhorn - ©Marina Kramer
  • Stadspark Nordhorn - ©Marina Kramer
  • Stadspark Nordhorn - ©Marina Kramer
  • Stadspark Nordhorn - ©Marina Kramer
  • Stadspark Nordhorn - ©Marina Kramer

Het vroegere park van de industriëlenfamilie Rawe werd in de jaren ’50 omgevormd tot het stadspark van Nordhorn. Direct gelegen aan de Vecht en de binnenstad, ligt het centraal in Nordhorn. Deze geliefde ontmoetingsplaats voor alle Nordhorners wordt gekenmerkt door kleine weggetjes, dicht struikgewas en grote oude bomen en wordt aan drie kanten omzoomd door de Vecht. Met een groot oppervlak aan groen, mooi aangelegde perken, de concertkoepel, de korenmolen, het atelier voor kunstenaars en met cafés, werkt het stadspark bijzonder verlokkelijk.

Vanaf het centrum is het maar een klein eindje naar het goed onderhouden park met zijn prachtige verscheidenheid aan planten, zoals bijvoorbeeld de oeroude eiken en beuken en andere botanisch zeldzame bomen en struiken, evenals interessante heesters en aanplant van zomerbloemen. Daar kan men in alle rust wandelen, op een bankje zijn hoofd leegmaken en genieten van de prachtige natuur.

Met het stilleggen van de koren- en zaagmolen aan de Mühlendamm eindigde in Nordhorn een bijna zeshonderdjarige molengeschiedenis. Het gebouw werd gerenoveerd en biedt nu een aantrekkelijk kader voor culturele manifestaties. Voor zowel het publiek als voor de acteurs is de atmosfeer van de korenmolen zeer aantrekkelijk. Het huis met zijn bijzondere ambiance wordt het hele jaar door gebruikt voor kleinkunstevenementen.

In de concertkoepel in het stadspark vinden in de zomermaanden regelmatig concerten in het kader van de Nordhorner Musiksommer plaats, onder het motto “buiten en voor niks”. Het stadsparkcafé en de speelplaats in het stadspark zorgen voor een familievriendelijke ambiance van het geheel. Het stadspark is uniek en met veel liefde aangelegd.

 

Nog vragen over het Stadspark Nordhorn?

Adres

Stadspark Nordhorn

Mühlendamm/Ölmühlensteg

48529 Nordhorn

Contact

Tel.: +49 (0) 5921 - 87 80

tourismus@grafschaft.de

Bezoek de website

Meer tips voor een weekendje Nordhorn?

Waterstad Nordhorn - Rondvaart - ©Marina Kramer

Waterstad Nordhorn
Een eiland in de prachtige groene Grafschaft Bentheim net over de…

Lees verder

Winkelen in Nordhorn
Een eiland temidden van de plattelandsidylle: het levendige centrum van de…

Lees verder

24 uur in Nordhorn
Idyllisch stadje met veel water en groen. De rivier de Vechte…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…