© andre sobott

Cultureel centrum "ALTE WEBEREI"

In een oogopslag

Op het programma staan muziekconcerten, cabaretavonden, theatervoorstellingen en feesten.

Op het programma staan muziekconcerten, cabaretavonden, theatervoorstellingen en feesten, maar ook markten en beurzen vinden een thuis in de monumentale zalen. Bovendien zorgen openbare lezingen, recepties en culturele activiteiten voor een rijk aanbod. Onze zalen kunnen worden gehuurd voor uw eigen evenementen (bijv. bedrijfs- en familiefeesten, bruiloften etc.). Tot ver in de 20e eeuw was de weverij eigendom van de firma Ludwig Povel & Co., die samen met de firma's NINO en Rauwe een van de toonaangevende textielconcerns van Nordhorn was. Na het faillissement in 1978 werden ongeveer duizend textielarbeiders ontslagen en werden bijna alle fabrieken gesloopt. Slechts drie gebouwen bleven gespaard: het administratiegebouw, de draaitoren en de nieuwe weverij, gebouwd in 1949, die in de jaren negentig werd omgebouwd tot cultureel centrum "ALTE WEBEREI" met middelen van de EUREGIO en de regionale sociocultuurgroep (LAGS).

Tegenwoordig opereert het culturele centrum als een GmbH. De aandeelhouders zijn de stad Nordhorn, die het centrum promoot met een jaarlijkse exploitatiesubsidie, de VVV stads- en citymarketing Nordhorn en de vereniging "ALTE WEBEREI". Het monumentale gebouw herbergt de tentoonstellingspaviljoens van de gemeentelijke galerij, de "museumfabriek" van het stadsmuseum Nordhorn, de brouwketels van de Grafschafter brouwerij en de evenementenhallen van de ALTEN WEBEREI.

Op het gebied van participatie en cultuureducatie wordt een waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de stedelijke samenleving in het atelier van de kunstacademie en in de 'bewegingsruimte' van de gemeentelijke muziekschool. In februari 2016 ging ook het theater-, dans- en fotolaboratorium van ALTEN WEBEREI van start. Dankzij deze activiteiten wordt deze culturele plek omgetoverd tot een sociaal-cultureel centrum, waar mensen van alle leeftijden de kans krijgen om zelf creatief bezig te zijn. Bovendien vormt het ongeveer 2.000 vierkante meter grote gebied met de charme en architectuur van de Nordhorn-textielindustrie een aantrekkelijk decor voor beurzen, antiek- en ambachtsmarkten, conferenties en bedrijfs- en familiefeesten. Dit constante contact met lokale bedrijven maakt de driehoek samenleving-cultuur-economie compleet.

Op de kaart

Cultureel centrum "ALTE WEBEREI"
Vechteaue 2
48529 Nordhorn
Deutschland

Tel.: +49 5921 990801
Fax: +49 5921 1790169
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.