geheim over de grens fietsvakanttie

Weekendje shoppen over de grens

Je hoeft echt niet ver te reizen om de nieuwste mode te vinden. Samen met vriendinnen er even tussenuit naar zo’n leuke Duitse stad in de grensregio. Een leuk hotelletje in het centrum boeken, zodat je tijd genoeg hebt om uitgebreid te winkelen en lekker bij te praten. Naast de bekende winkelketens vind je ook speciaalzaken en boetiekjes met een heel ander assortiment dan thuis. De shopaholics kunnen hier hun hart ophalen.

Maatregelen coronavirus

Natuurlijk gelden er bij ons ook verschillende Coronamaatregelen, zodat iedereen veilig op vakantie of een dagje uit beleven kan. Bekijk de maatregelen op onze website.

Dit zijn de leukste winkelsteden in de Duitse grensstreek

Eén ding hebben ze allemaal gemeen, Münster, Osnabrück, Ochtrup en Nordhorn: je kunt er heerlijk winkelen. Hou je van koopjes? Dan ga je naar Ochtrup. Mag het wat exclusiever zijn dan kies je voor Münster. Osnabrück en Nordhorn hebben een fijn historisch centrum met een gevarieerd winkelaanbod en gezellige restaurantjes.


Kleine maar fijne winkelsteden

Voor een gezellig dagje winkelen in Duitsland hoef je helemaal niet ver te rijden. Net over de grens bij Enschede ligt bijvoorbeeld Rheine; en vanuit de Achterhoek ben je zo in Bocholt. Heerlijk slenteren door het gezellige centrum met winkels die je thuis niet hebt. Altijd weer goed voor dat bijzondere buitenlandgevoel.


Weekmarkten over de grens

Een bezoek aan een Duitse markt is altijd een goed idee. Bijna elke plaats in de grensstreek biedt minstens één keer per week de mogelijkheid om verse producten uit de regio te kopen. Kwaliteit staat voorop bij groente en fruit, jam en honing, en de mooie gerookte ham. En op veel markten kun je ook een lekker hapje eten. We hebben de leukste markten op een rijtje gezet.

Het winkelaanbod in Osnabrück is groot, alle bekende ketens hebben er wel een vestiging maar er zijn ook zat andere boetiekjes en speciaalzaken.

Ronald over zijn stedentrip naar Osnabrück


Even bijkomen

Een dagje winkelen in het Geheim over de grens is niet compleet zonder even te pauzeren op een gezellig terras of in een gemoedelijk restaurant. Genieten van een kopje koffie met zo'n enorm stuk heerlijke taart of een uitgebreid warm middageten. Of ga jij voor zo'n lekkere Duitse Currywurst?

Nog meer redenen om op pad te gaan

Op zoek naar een bijzondere belevenis? Een weekendje winkelen is nog leuker als je het combineert met een bezoek aan een bijzonder evenement, een etentje in een unieke locatie of overnachten in een eenmalige accomodatie. Het hele jaar door lokken spraakmakende evenementen mensen van heinde en verre. Of het nu gaat om een cultuurevent of bijzondere paardensport.


Winkelen en Wellness: een geweldige combinatie

Eerst uitgebreid winkelen en dan lijf en leden trakteren op een welverdiende portie wellness. Dat kun je uitstekend met elkaar combineren in en om Osnabrück. Heerlijk relaxen in zo´n echt Duits kuuroord of naar een super-de-luxe saunacomplex, waar je helemaal tot rust komt. Zo kom je na het weekendje shoppen toch nog uitgerust thuis.


We parkeren de auto bij het station van Nordhorn en lopen over een bruggetje de stad in. Het weer is onstuimig, maar wij laten ons niet afschrikken. Jorieke en ik hebben onze zinnen gezet op een dagje shoppen in Duitsland en hebben er zin in! We zijn heel benieuwd wat Nordhorn te bieden heeft en komen al na een paar meter de eerste leuke winkel tegen. Binnen...


Jantien - Blogger


Winkelen over de grens in Duitsland, was de wens van mijn dochters op een Nederlandse feestdag. Normaliter is het dan op naar Bocholt, maar toen ik een Outletcenter opperde met speciaalzaken en minimaal 30% korting waren ze verkocht. Dus op naar McArthurGlen Designer Outlet Ochtrup. Geen idee wie McArthurGlen is, dus afgekort DOC Ochtrup.


Edwin - Blogger


Winkelen is niet mijn favoriete bezigheid, maar ik vind het wel erg leuk om een dagje naar een leuke stad te gaan. Vorig jaar rond deze tijd was ik hoog zwanger en dat betekende dit jaar dat ik geen meer leuke zomerkleding in de kast had hangen. Het werd dus toch tijd voor mij om te shoppen en ontdekte ik dat Rheine een hele leuke stad is! 


Maud - Blogger

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media!

Copyright © 2008 - 2021  Geheim over de Grens | Alle rechten voorbehouden.
Beeldmateriaal: Winkelen in het Designer Outlet Ochtrup © McArthur Glen Designer Outlet; Winkelen in Münster in de Ludgeristraße © Ralf Emmerich; Krahnstraße Osnabrück © Next Choice; Weekmarkt voor de Dom Münster © Thomas Wallmeyer; Groentekraam op de weekmarkt Münster © Juliane Unkelbach; Restaurant Stuhlmacher Münster © Ralf Emmerich; Streekproducten Bad Essen © Julia Otte; Brouwerij Rampendahl © Hausbrauerei Rampendahl; Vergezicht vanaf de Piesberg in Osnabrück © Achim Meurer; Schauraum Münster © Webrock Foto; Buitenaanzicht Klooster Frenswegen © Kloster Frenswegen; Rustruimte Bahia Bocholt © Bahia Bocholt; Münster van boven © Lukas Hoppe; overig fotomateriaal afkomstig van partners.

interreg deutschland nederland geheim over de grens