Schoolmuseum Mettingen

In een oogopslag

De tentoonstellingsstukken in het schoolmuseum van Mettingen vertellen over diligencekaarten en sponsdozen, over schrijven en stilzitten. Persoonlijke originelen en hedendaagse rariteiten geven inzicht in de geschiedenis van de zogenaamde dwergscholen - de kleine Bauerschaftsschulen. Deze een- tot tweeklassige instellingen waren meestal te vinden in de dorpen tot hun opheffing in het midden van de jaren 1960.

Het schoolmuseum van Mettingen houdt de herinnering aan deze schoolvormen en inhouden levend - met originelen, foto's, informatieve teksten over pedagogie, leermethoden en het dagelijkse schoolleven. Daarnaast worden speciale tentoonstellingen en rondleidingen aangeboden. Geïnteresseerde bezoekers kunnen nostalgische souvenirs zoals schoolborden, potloden, kleine foto's en nog veel meer verkrijgen.

Rondleidingen

Voor groepsrondleidingen dienen belangstellenden rechtstreeks contact op te nemen met het Schultenhof Mettingen of gebruik te maken van het contactformulier op de website van het schoolmuseum.

Onderhoud

De zalen van het museum worden ter beschikking gesteld door de gemeente Mettingen. De gemeente is eigenaar van het Schultenhof. Het museum wordt gesteund door de Förderverein Mettinger Schultenhof e.V. Door de leden van deze vereniging is een museumteam gevormd, dat op vrijwillige basis alle taken van het museum op zich neemt.

Op de kaart

Schoolmuseum Mettingen
Burgstraße 9
49497 Mettingen
Deutschland

Tel.: +49 (0)5452 5213
E-mail:
Website: www.schultenhof-mettingen.de/schulmuseum

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.