Schoolmuseum Mettingen

In een oogopslag

De tentoongestelde stukken in het schoolmuseum van Mettingen vertellen over diligence-kaarten en sponzendozen, over fijn schrijven en stilzitten. Persoonlijke originelen en hedendaagse zeldzaamheden geven inzicht in de geschiedenis van de zogenaamde "dwergscholen" - kleine Bauerschaftsschulen. Deze één- tot tweeklassige instellingen bevonden zich meestal in dorpen voordat zij halverwege de jaren zestig werden gesloten. Het schoolmuseum in Mettingen houdt de herinnering aan deze schooltypes en hun inhoud levendig - met originelen, foto's, informatieteksten over pedagogie, leermethodes en het dagelijkse schoolleven. Bovendien vinden er speciale tentoonstellingen en rondleidingen plaats. Geïnteresseerde bezoekers kunnen nostalgische souvenirs verkrijgen zoals schoolborden, potloden, kleine plaatjes en nog veel meer.

Rondleidingen

Voor groepsrondleidingen dienen belangstellenden rechtstreeks contact op te nemen met het Schultenhof Mettingen of gebruik te maken van het contactformulier op de website van het schoolmuseum.

Onderhoud

De zalen van het museum worden ter beschikking gesteld door de gemeente Mettingen. De gemeente is eigenaar van het Schultenhof. Het museum wordt gesteund door de Förderverein Mettinger Schultenhof e.V. Door de leden van deze vereniging is een museumteam gevormd, dat op vrijwillige basis alle taken van het museum op zich neemt.

Op de kaart

Schoolmuseum Mettingen
Burgstraße 9
49497 Mettingen
Deutschland

Tel.: +49 (0)5452 5213
E-mail:
Website: www.schultenhof-mettingen.de/schulmuseum

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.