Ostbevern Heritage House

In een oogopslag

Het Heimathaus is het centrum van de Heimatverein in Ostbevern. Het vakwerkhuis dat in de 18e eeuw werd gebouwd, werd in de jaren 1990 door de plaatselijke geschiedkundige vereniging en talrijke energieke burgers gerenoveerd. Vandaag wordt er een collectie van handwerk en plattelandsgebruiken tentoongesteld. Regelmatig vinden ook speciale tentoonstellingen hun weg naar het historische gebouw.

Informatie over de rondleiding
  • Een rondleiding door de buitenkant is te allen tijde mogelijk.
  • Een rondleiding door het interieur is mogelijk tijdens de vermelde openingsuren of op afspraak.
Informatie over de geschiedenis

Het huidige Heimathaus, een historisch vakwerkgebouw, dateert uit de 18e eeuw. Het is de geboorteplaats van de bisschop van Münster, Dr. Johannes Poggenburg (1862-1933). Na vele jaren als schuur te zijn gebruikt, werd het gebouw in 1995 aan de Heimatverein Ostbevern e.V. geschonken voor de bouw van een Heimathaus. Sinds de renovatie doet het Heimathaus dienst als museum met een verzameling handwerk en landelijke gebruiken. Het prachtige vakwerkhuis wordt ook gebruikt voor speciale tentoonstellingen en evenementen.

Op de kaart

Ostbevern Heritage House
Lienener Damm 28 a
48346 Ostbevern
Deutschland

Tel.: +49 (0)2532 8216
E-mail:
Website: www.ostbevern.de/hauptmenue/bilder/sehenswuerdigkeiten/heimathaus-ostbevern

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.