© Detlef Heese

Museum van Cultuurgeschiedenis

In een oogopslag

Het cultuurhistorisch museum van Osnabrück in het MQ4 traceert "sporen van de stad" .

Ontdekken, aanraken, begrijpen - direct aan het begin van de permanente tentoonstelling kunnen bezoekers met behulp van lichtprojecties door afzonderlijke fasen van de stedelijke ontwikkeling reizen. Interactieve elementen op de rondgang door de tentoonstelling maken het mogelijk om verbindingen via verschillende media te beleven. De Vrede van Westfalen, die Osnabrück als vredesstad kenmerkte, staat centraal in de vorm van een geanimeerde graphic novel.  Jonge bezoekers kunnen hun eigen perspectief ontwikkelen in een kinderparcours. En op de bovenverdieping daagt het digitale stadslaboratorium bezoekers uit om aan speel- en werktafels hun eigen stadsmodel te ontwerpen met behulp van digitale technologie - het "Osnabrück van morgen".

Het museum voor cultuurgeschiedenis herbergt ook de Gustav Stüve-collectie met meesters uit de 16e tot 19e eeuw.

Op de bovenverdieping van het museum bevindt zich een aanzienlijke verzameling grafische werken van Albrecht Dürer (1471 - 1528). Deze collectie wordt sinds 1996 permanent tentoongesteld in Osnabrück en is samengesteld door de Osnabrücker antiquair Dr Konrad Liebmann.

Op de kaart

Museum van Cultuurgeschiedenis
Heger-Tor-Wall 27
49078 Osnabrück
Deutschland

Tel.: +49 541 / 323 - 2207
E-mail:

Contactpersoon

Frau Monika Esch
Heger-Tor-Wall 27
49078 Osnabrück

Tel.: +49 541 / 323 - 2207
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.