Kersen natuurpad

In een oogopslag

Kersen - Ontdekken, beleven, genieten in Hagen am Teutoburger Wald!

Het kersen natuurpad leidt je door de grootste verzameling zoete kersen in Duitsland. De in totaal ongeveer 365 bomen vormen een kleurrijk smörgåsbord van verschillende oude variëteiten, die allemaal min of meer met uitsterven worden bedreigd. Sommige van de laatste bomen van hun variëteit dienen als bron voor zogenaamde enten - scheuten voor het enten van nieuwe bomen van deze variëteit. Het is de taak van Hagen om deze "moederbomen" te verzorgen.

Om aan de verzorgingseisen te voldoen, heeft de gemeente versterking ingeschakeld in de vorm van schapen. De begrazing dient om de bomen vrij te houden en heeft een positief effect op het hele gebied als maatregel voor extensief landschapsonderhoud.

Geniet van het ontspannende uitzicht op kersen en dieren. Houd er echter rekening mee dat de hekken meestal onder stroom staan. De bijen die in het voorjaar in het natuurpad staan, hebben ook hun ruimte nodig. Het gebied is duidelijk gemarkeerd.

Wil je de grootste kersenverzameling van Duitsland ervaren? Ben je van plan om met een groep een leuke en tegelijkertijd leerzame activiteit in de frisse lucht te doen? Dan ben je van harte uitgenodigd voor een ontdekkingstocht door de wereld van de zoete kersen van Hagen. Boek een rondleiding over het kersen-natuurpad! 

Op de kaart

Gemeinde Hagen a.T.W.
Zum Jägerberg 17
49170 Hagen am Teutoburger Wald
Deutschland

Tel.: +49 5401 / 977 - 0
E-mail:

Contactpersoon

Frau
Schulstr. 7

Tel.: +49 5401 / 977-0
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.