Huis Rüschhaus

In een oogopslag

Slechts een paar kilometer van Münster ligt het romantische Haus Rüschhaus. De beroemde dichteres Annette von Droste-Hülshoff woonde hier 20 jaar en schreef in die tijd succesvolle werken. Haus Rüschhaus wordt omgeven door barokke tuinen.

Informatie over de rondleiding
  • Een rondleiding door de buitenkant van de faciliteit is te allen tijde mogelijk.
  • Een rondleiding door het interieur is mogelijk van 01.04. tot 31.10.
  • Woensdag t/m zondag 11.00, 12.00, 13.30, 14.30, 15.30 uur
  • .
  • Tijdens de normale openingsuren zijn 2 VR-brillen met audiospoor ter plaatse beschikbaar. De VR-bril geeft een 360-graden beeld van de historische interieurs.
Informatie over de geschiedenis

Haus Rüschhaus werd gebouwd tussen 1745 en 1749. Met Haus Rüschhaus creëerde de Westfaalse barokmeester Johann Conrad Schlaun zijn eigen buitenverblijf op een oude hoeve. Het huis combineert kenmerken van landelijke, representatieve en statige architectuur zowel binnen als buiten. Schlaun gaf het eiland van de slotgrachten een duidelijke vorm, en de moestuin en de siertuin werden symmetrisch aangelegd in barokstijl.

Na de dood van haar vader trok de schrijfster Anette von Droste-Hülshoff met haar zus en moeder in het huis Rüschhaus. Het kleine barokke huis ligt op ongeveer 5 km van kasteel Hülshoff, het huis waar Anette von Droste-Hülshoff werd geboren. Anette von Droste-Hülshoff woonde van 1826 tot 1846 op de tussenverdieping van het huis. De moestuin was in haar tijd verwilderd en werd pas later herbeplant als baroktuin volgens de plannen van Schlaun.

Op de kaart

Huis Rüschhaus
Am Rüschhaus 81
48161 Münster
Deutschland

Tel.: 02534 1052
E-mail:
Website: www.burg-huelshoff.de/besuch/haus-rueschhaus

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.