Glasmuseum Coesfeld-Lette

In een oogopslag

Old Herding Farm

In het glasmuseum op de oude Herding-boerderij in Coesfeld-Lette kunnen bezoekers verschillende glasobjecten van hedendaags Europees glas bewonderen. Regelmatige tijdelijke tentoonstellingen tonen een selectie van voorwerpen uit het bezit van de Ernsting Stichting en nieuwe aanwinsten. Regelmatig vinden ook werken van specifieke kunstenaars hun weg naar de tentoonstelling. Vlakbij het glasmuseum is er ook een glasdepot en een glazen tuin waar andere collecties hun plaats hebben gevonden.

Informatie over de rondleiding

Het glasmuseum op het Alter Hof Herding en het glasdepot op het Höltingshof zijn geopend op woensdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Op zondag zijn de faciliteiten geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Op verzoek kunnen ook buiten de openingsuren rondleidingen worden aangeboden.

Informatie over de geschiedenis

De oprichtster, Lilly Ernsting, heeft in 40 jaar een aanzienlijke privéverzameling van glasobjecten opgebouwd voordat het Glasmuseum in 1996 werd geopend. Het museum presenteert nu regelmatig tijdelijke tentoonstellingen van hedendaags Europees glas uit de privé-collectie en van verschillende kunstenaars.

In 2006 openden de oprichters van de stichting, Kurt (1929 - 2011) en Lilly Ernsting, het glasdepot op het voormalige Höltingshof in Coesfeld-Lette. Het oude landgoed ligt aan de overkant van de straat van het glasmuseum. Vandaag kunnen bezoekers in het glasdepot de volledige privé-collectie van de familie Ernsting bewonderen. Tijdens de verbouwing van het Höltingshof werd ook het omliggende terrein opnieuw ingericht. De buitengewone glazen tuin werd gecreëerd. In de voormalige boerderij van het Höltingshof is sindsdien een boerderijcafé gevestigd.

Op de kaart

Glasmuseum Coesfeld-Lette
Letter Berg 38
48653 Coesfeld
Deutschland

Tel.: +49 (0)2546 930 511
E-mail:
Website: www.glasmuseum-lette.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.