Gildehauser Venn

In een oogopslag

Gildehauser Venn

Een van de meest indrukwekkende en belangrijkste draslanden in het noordwesten van Duitsland bestaat uit het natuurreservaat Gildehauser Venn, gelegen ten zuiden van Gildehaus. De totale oppervlakte van het beschermde gebied is 650 ha. Verspreid door de berkenbossen, moerasvijvers en duinruggen is hier een grote en soortenrijke flora aanwezig, die te bewonderen is vanaf twee uitkijktorens.
De wateren van de Gildehauser Venn behoren tot de botanisch rijkste soorten in Nedersaksen en herbergen zeldzame plantensoorten zoals moerasjanskruid, geel en wit Ruhrkruid, egelslang en dwerg- of kikkerkruid. Als je goed naar de rand van het pad kijkt, zie je met een beetje geluk zelfs een van de zeldzame vleesetende planten, de zonnedauw. Naast verschillende landschapstypen zoals natte heidevelden, resten van hoogveen en moerasbossen, herbergt de Gildehauser Venn ook een groot aantal zeldzame vogelsoorten, bijvoorbeeld de velduil of de wielewaal. De wulp, de biezenjuffer, de heikikker en de adder leven hier ook. Wie de noordelijke lus van deze route bewandelt, wordt onder meer beloond met een geweldig uitzicht op de Gildehauser Mühlenberg. Hier staat de Ostmühle, een Nederlandse torenmolen die in 1749/1750 uit Bentheimer zandsteen werd gebouwd.Op de kaart

Niedersachsen
Landwehrweg / Ochtruper Diek
48455 Bad Bentheim - Bad Bentheim
Deutschland

Tel.: 04931/947-0
Mobil: 04931/947-0
Fax: +49 (0)4931/947 - 222
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.