Archeologisch Museum Emsland

In een oogopslag

Sinds wanneer zijn er mensen in Emsland - en hoe leefden zij? De bodemvondsten vertellen het de wetenschappers en het Archeologiemuseum Emsland vertelt het zijn bezoekers - en wel in een spannende tentoonstelling, die sinds de recente modernisering nog levendiger en geschikter is voor kinderen.
Er zijn talrijke vondsten uit de periode tussen de steentijd en de middeleeuwen te zien, waaronder een 9.000 jaar oude veeneik en een vuistbijl uit Twist, die wordt beschouwd als het oudste bewijs van menselijk leven in de regio.
Maar bovenal brengt het museum het verleden tot leven met uitgebreide modellen, replica's en scènes. De getrouwe replica van een hunebed demonstreert bijvoorbeeld de begraafcultuur van de mensen van ongeveer 5.000 jaar geleden. In de grafkamer zijn ook typische begrafenisvoorwerpen te zien: Wapens, gereedschap en juwelen, maar ook keramische voorwerpen voor eten en drinken.
Naast de permanente tentoonstelling toont het museum twee tot drie speciale tentoonstellingen per jaar.

Op de kaart

Archeologisch Museum Emsland
An der Koppelschleuse 19 a
49716 Meppen
Deutschland

Tel.: 05931 6605
Mobil: 05931 594185
E-mail:
Website: www.archaeologie-emsland.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.