Veelzijdig Rheine

 • Winkelen in Rheine - Marktplein in binnenstad
 • Rheine - Marktplein binnenstad
 • Rheine - Zeeleeuw in dierentuin Naturzoo Rheine
 • Winkelen in Rheine - Winkelcentrum Emsgalerie
 • Winkelen in Rheine - Weekmarkt
 • rheine
 • rheine
 • rheine
 • Rheine - Emsfestival Rheine - ©Maren Kruiter
 • rheine
 • Rheine - Kind bij relief stad

Het Duitse Rheine is een mooie en gezellige stad in een prachtige omgeving. Ideaal voor een dagje uit of weekendje weg, zeker als je weet hoe dichtbij Rheine eigenlijk is, namelijk net over de grens. Deze oude stad is opvallend veelzijdig en het culturele aanbod is er groot. Hoog tijd om hier eens een kijkje te nemen…

Cultuur in Rheine

De lange historie van Rheine is nog goed zichtbaar. Het Falkenhof Museum is een fijn startpunt om de stad te ontdekken. Hier is alles begonnen – mis vooral het onderaardse gangenstelsel niet; indrukwekkend!

Naast de diverse musea is Recreatiegebied Bentlage een echte aanrader. Dit is een uniek stukje cultuurlandschap rondom het enorme voormalige klooster Bentlage. In de Bentlager Dreiklang vind je naast het prachtige oude kruisherenklooster Bentlage – gesticht in het jaar 1437 -, het interessante salinenpark en de NaturZoo Rheine. Trek er gerust een dag voor uit.

Wil je liever lekker shoppen? Dat kan hier prima en vergeet dan de Emsgalerie niet.

Actief Rheine

De imposante Waldhügel vormt het beginpunt van de beroemde Hermannsweg. Dit wandelpad behoort tot de mooiste van Duitsland en het is dan ook de moeite waard om een etappe mee te pakken. Rheine ligt in het prachtige groene Münsterland en deze regio staat bekend om de vele fietsroutes: Emsland-route, EmsRadweg, de route langs het Dortmund-Ems-kanaal of langs 100 kastelen. Neem je fiets dus maar mee!

Culinair Rheine

Voor foodies en lekkerbekken is Rheine een top bestemming. Hier kun je theecolleges volgen of een ijscollege. Misschien een whiskyproeverij of les van een chocolatier? In Rheine kun je je culinaire kennis flink opvijzelen. Ook erg leuk als je met een groep vrienden op pad bent. Hou je meer van passief genieten? Dan kun je terecht in éen van de vele gezellige cafeetjes en restaurants. De streekkeuken is hier puur en bijzonder smaakvol…

Evenementen in Rheine

De inwoners van Rheine zijn een actief volkje en dat merk je aan hun agenda; hier worden veel feesten gevierd. Van het jaarlijkse barbecuefeest in het stadspark tot de grootste rommelmarkt voor kinderen van Duitsland – de evenementenkalender van Rheine is bijzonder veelzijdig. Het EmsFestival is razend populair; hier viert de stad haar fijne ligging aan de rivier de Ems.


Grotere kaart bekijken

Adres

Rheine.Tourismus. Veranstaltungen. e.V.

Bahnhofstr. 14

48431 Rheine

Contact

Tel.: +49 (0) 5971- 800650

info@rheine-tourismus.de

Bezoek de website

Onze tips voor Rheine

Vakantiegevoel op het water in Rheine
Steden waar een rivier doorheen loopt, hebben nét dat beetje extra…

Lees verder

Culinaire colleges in Rheine
Rheine is niet alleen mooi, maar ook heel erg lekker. Om…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…