Bruisend Bad Bentheim

  • bad bentheim burg bentheim geheim over de grens
  • bad bentheim
  • bad bentheim
  • bad bentheim
  • bad bentheim
  • bad bentheim
  • bad bentheim
  • bad bentheim
  • bad bentheim

Wie valt er niet voor de charmes van het oude kuuroord Bad Bentheim, net over de Duitse grens? De oude burcht wijst je al van ver de weg naar dit sfeervolle stadje. Zelfs de meest verwende toerist zal het hier naar zijn zin hebben. Wil je een dagje wellness, een kasteel bezichtigen, naar een museum? Of ga je liever de natuur in; lekker fietsen of op speurtocht door het bos? Bad Bentheim is verrassend veelzijdig!

Wellness in Bad Bentheim

Als historisch Duits kuuroord – je mag immers niet zomaar „Bad“ voor je plaatsnaam zetten – is Bad Bentheim een perfecte bestemming voor liefhebbers van wellness. In de Bentheimer Mineral Therme geniet je van heerlijk warm water – ook in het idyllische buitenbad – en prachtige sauna’s. Mag het iets meer actie zijn, dan is het BadePark Bentheim fijn; naast een heerlijk saunalandschap vind je hier een prachtig zwemparadijs met glijbanen – met snelheidsmeting; leuk voor gezinnen met kinderen! Het grote buitenbad is populair in de zomer. Hier kom je helemaal in vakantiesfeer.

Cultuur in Bad Bentheim

Bad Bentheim kan terugblikken op een lange historie; de beroemde burcht Bentheim – die hoog oprijst boven de stad – werd al genoemd in het jaar 1116! Een bezoek aan dit stokoude slot is een goed begin van je weekend hier. Daarna heb je de keus uit diverse musea of misschien heb je zin om een voorstelling of concert bij te wonen in het feeërieke openluchttheater?

Actief in Bad Bentheim

Met zo´n idyllische omgeving is een flinke wandeling gewoon een feest – zelfs voor kinderen! Het mooie van Bad Bentheim is dat je nooit kunt verdwalen; altijd doemt de machtige burcht weer op in het landschap. Ga samen op speurtocht door deze historische streek – op de Grafschafter Spurensuche. Fietsers zullen genieten van de Grafschafter Fietsentour.

Natuur in Bad Bentheim

Het aantrekkelijke landschap met glooiende heuvels, afgewisseld met bos en weidevelden is een lust voor het oog. Echte natuurliefhebbers worden enthousiast van het Bentheimer Hute- en Schneitelwald; hier kun je de natuur echt ervaren, helemaal als je op pad gaat met een ranger. In het Bentheimer Wald kun je nog door oerbos wandelen – een feest voor je zintuigen!

Evenementen in Bad Bentheim

Het mooie Bad Bentheim heeft een rijke toeristische traditie en dat zie je terug in de evenementenkalender. Neem bijvoorbeeld het „Anfietsen“; dit populaire fietsevenement luidt de start van het fietsseizoen in. Minstens zo geliefd zijn de ridderspelen: de legendarische burcht van Bentheim vormt een prachtig decor voor dit middeleeuwse festival dat hier elk jaar wordt gehouden. Je gaat dan helemaal terug in de tijd; een geweldige belevenis voor jong en oud!

Nog vragen over Bad Bentheim?

Adres

Touristinformation Bad Bentheim

Schlossstraße 18

48455 Bad Bentheim

Contact

Tel.: +49 (0) 5922 - 98330

info@badbentheim.de

Bezoek de website

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…