Actief Ibbenbüren

Tussen het Teutoburgerwoud en het Wiehengebergte ligt de stad Ibbenbüren. Hier ontdek je ware schatten; oude bossen, spectaculaire rotsformaties, sprookjesachtige vakwerkhuizen en een groot scala aan activiteiten. En toch – geloof het of niet – ligt Ibbenbüren vlakbij Nederland; op dit idyllische stukje aarde krijg je vanzelf het vakantiegevoel.

Wandelen

De natuur rond de stad is niets minder dan een paradijs voor wandelaars. Op de prachtige wandelpaden van de Hermannshöhen geniet je van mooie – en verre! – uitzichten. De rondwandelingen van de “Teutoschleifen” zijn razend populair en de mystieke zandsteenrotsen -het beroemde natuurmonument Dörenther Klippen- hebben een magische aantrekkingskracht.

Vrije tijd

Actief bezig zijn- dat kan op vele manieren. Leef je bijvoorbeeld uit in het schitterend gelegen klimbos; niet alleen een uitdaging voor kinderen en beginners maar ook voor echte Tarzans! Wat dacht je van rodelen op de zomerrodelbaan of een bezoek aan NaturaGart waar je kunt duiken in het onderwaterpark en het grootste koudwateraquarium van Duitsland kunt bewonderen? Als we het al over water hebben, dan moet je ook eens een bezoekje brengen aan het Aaseebad Ibbenbüren. Dit zwembad heeft voor ieder wat wils en er is dus zowel een golfslagbad als een verwarmd buitenbad, zodat je ook in de winter lekker buiten kunt zwemmen! Of bezoek je liever botanische tuinen? Ook dat kan in Ibbenbüren.

Streekproducten

Op dit rijkbedeelde land groeit veel lekkers. Kom zelf de smaken van de streek proeven bij Hof Löbke. Bij deze boerderij vind je originele streekproducten in een authentieke sfeer.

Evenementen

Ibbenbüren heeft een levendige binnenstad met veel leuke cafés en restaurants; perfect voor een avondje uit. Deze druk bezochte stad heeft bovendien een goed gevulde evenementenkalender. Tijdens Ibbenbüren On Ice staat de hele stad bol van de ijspret. Dit is het grootste ijsfestijn van de regio -vergeet dus niet je schaatsen mee te nemen!

Nog vragen over Ibbenbüren?


Grotere kaart weergeven

Adres

Stadtmarketing Ibbenbüren GmbH

Oststr. 28

49477 Ibbenbüren

Contact

Tel.: +49 (0) 5451 - 545450

info@stadtmarketing-ibbenbueren.de

Bezoek de website

Hermannshöhen
© foto: Hermann Pentermann De Hermannshöhen, over toppen tot 400  meter…

Lees verder

Kwaliteitswandelpaden: De Teutoschleifen
Dichte bossen en kleine paden, bizarre rotsformatie en te gekke uitzichten…

Lees verder

Kletterwald Ibbenbüren
Zoek je het graag hogerop? Ben je toe aan een uitdaging?…

Lees verder

Sommerrodelbahn Ibbenbüren
De Sommerrodelbahn Ibbenbüren is uniek. Het is niet alleen de oudste rodelbaan…

Lees verder

Duikersparadijs NaturaGart bij Ibbenbüren
Duikersparadijs NaturaGart-Unterwasserpark Ibbenbüren heeft het allemaal: eindeloze onderwatergrotten, een verzonken tempel…

Lees verder

Ibbenbüren on Ice (23-11-18 t/m 06-01-19) + koopzondag (16-12-18)
Ibbenbüren on Ice: Het stadscentrum van Ibbenbüren is een zeer bijzondere…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…