In 191 dagen

Theater ex libris "Charles Dickens kerstverhaal".

In een oogopslag

Londen, 1843: Kerstmis is een doorn in het oog van de hardvochtige geldschieter Ebenezer Scrooge. Voor hem is het gewoon een dag waarop hij het loon van zijn werknemers moet betalen omdat ze lui zijn. Maar in de nacht van kerstavond ontmoet hij vier geesten die zijn leven voorgoed zullen veranderen.

Het kerstspookverhaal van Charles Dickens werd voor het eerst gepubliceerd in december 1843 en is sindsdien een adventstraditie geworden tot ver buiten Groot-Brittannië.

Het verhaal van Ebenezer Scrooge is vele malen bewerkt - maar Christoph Tiemann en zijn ensemble van ervaren acteurs en vertellers lezen in de Duitse vertaling rechtstreeks voor uit het origineel.

Het is een genot om te zien en te horen hoe de vijf acteurs in 20 verschillende rollen glijden en de ballen naar elkaar gooien. De muzikale begeleiding doet je dan eindelijk uitkijken naar Kerstmis.

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.