In 5 dagen

De tuinen van kasteel Ippenburg

In een oogopslag

Een plek vol passie, enthousiasme en levensvreugde, vol humor en poëzie

Het eerste zachte getjilp van de lente breekt al door de winterse loomheid heen. De parende duiven fladderen rusteloos van tak naar tak, de eerste narcissen steken hun groengele puntjes door het gebladerte en de ondergroei. De zon, als die tevoorschijn komt, wordt met de dag warmer en verlaat ons steeds later op de avond. 

De lente is niet ver meer en het aftellen is begonnen! Dan wordt eindelijk - op 1 mei - het startsein gegeven voor het Ippenburgse tuinseizoen 2024. De Ippenburgse tuinen zijn dan op alle zon- en feestdagen tot 18 augustus geopend voor bezoekers.

Kasteel Ippenburg, dit "stukje Engeland" is een van de beroemdste privétuinen van Duitsland. En een van de grootste en meest diverse. Levendig en vol verrassingen, het is het resultaat van meer dan 40 jaar groeiende, echt Britse tuinpassie door de "groene barones" Viktoria von dem Bussche.

Duizenden rozen, vaste planten en zomerbloemen, Duitslands grootste en meest weelderige moestuin, het betoverende boseiland, de wildernis, de kasteelparterre en nog veel meer omringen het imposante kasteel van 60.000 vierkante meter.

Een zondag in dit tuinparadijs biedt alle generaties de kans om samen te genieten van de natuur, die bijna uit het dagelijks leven is verdwenen. 

Of het nu gaat om een familie-uitje, fietstocht of dagtocht -  in de tuinen van Ippenburg, waarvan de diversiteit werkelijk uniek is, vindt iedereen zijn eigen paradijs.

Tuinliefhebbers kunnen ideeën opdoen voor hun eigen tuin en het grote assortiment planten in de tuinwinkel van Ippenburg gebruiken om hun ideeën direct te realiseren; kinderen en jonge gezinnen kunnen de nieuwe waterspeeltuin en het blotevoeten- en natuurpad veroveren; kenners kunnen zich zorgeloos laten drijven en vrienden ontmoeten voor een picknick of in het kasteelcafé van Ippenburg' 

Dit is tuinplezier voor lichaam en geest 

Het café zorgt voor het lichaam. Er is ijs voor de kinderen -  en niet alleen voor de kinderen! Plus een grote selectie zelfgebakken taarten, cakes en hartige gerechten. De tuinzaal van de Ippenburg in caféstijl van rond de eeuwwisseling en de met licht overgoten zomersalon bieden plaats aan meer dan 100 bezoekers 

Kasteel Ippenburg is meer dan alleen een tuin. En het is niet alleen de overvloed aan natuur die inspireert, maar ook en vooral de overvloed aan inspiratie, creativiteit en het verlangen naar schoonheid dat uit alles spreekt. We gaan het seizoen 2024 in!  

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Kasteel Ippenburg
Schloßstraße 1
49152 Bad Essen
Deutschland

Tel.: +49 5472 / 9776336
Mobil: +49 173 / 274 3632
E-mail:
Website: www.ippenburg.de

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.