In 124 dagen

Medicinale planten workshop-worteltijd-wortelsleuf

In een oogopslag

Wanneer de plantenkrachten zich in de herfst terugtrekken in de aarde en zich ophopen in de wortels, is het tijd om de wortels op te graven. Om dit te doen, moeten we tijdens deze vegetatieperiode de wortels vinden door de afstervende bovengrondse plantenresten te identificeren.

We halen deze krachten eruit in de vorm van alle ingrediënten in onze medicinale wijnen en helende balsems en versterken onszelf in de winter met onze zelfgemaakte levenselixers. Heb je ooit witlofkoffie of radijssiroop geprobeerd? Er zijn zoveel eenvoudige en spannende manieren om verantwoordelijkheid te nemen voor onze gezondheid.

Plantenvrienden zoals mierikswortel, smeerwortel en valeriaan staan nu aan onze zijde. Ideaal voor iedereen die enthousiast is over de helende kracht van de natuur!


Alle deelnemers mogen iets mee naar huis nemen voor hun eigen medicijnkastje en keuken. De prijs is inclusief een identificatiegids voor wilde planten en een draaiboek, drankjes zoals koffie, medicinale plantenthee en water. Het zou leuk zijn als iedereen iets bijdraagt aan een lunchbuffet (vegetarisch), weerbestendige kleding, een houten plank en scherp mes, knusse sokken.

Uiterste inschrijfdatum: za, 09.11.2024
Beschikbare plaatsen: 10

Spreker: Carmen Berling
Info en contact: c.berling@hohemarkerleben.de I Tel. 0157/39715720

Trefpunt: Dorsten, Biologische Station Kreis Recklinghausen e.V.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Biologische Station Kreis Recklinghausen e.V.
Im Höltken 11
46286 Dorsten
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2369 77505
E-mail:
Website: www.naturparkfuehrer-hohe-mark.de/termine/heilpflanzenworkshop-wurzelzeit-wurzelgraben

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.