Vandaag

Ja! Dat kan - Vakantiedag bij FARB

In een oogopslag

Voor kinderen en jongeren van 12-18 jaar.

Deze vakantiedag staat volledig in het teken van plezier in creatief bezig zijn en elkaar versterken. In drie verschillende workshops over kunst, stemgeluid en schrijven creëren we een ruimte waarin je alles kunt uitproberen waar je zin in hebt.


Het maakt niet uit of je veel of weinig plannen hebt, hoe zelfverzekerd of onzeker je je voelt: Op deze dag willen we je technieken en manieren laten zien om je gedachten en gevoelens om te zetten in artistieke werken die je persoonlijkheid weerspiegelen en waar je trots op kunt zijn!


Kosten: €15 per persoon (incl. lunch)


Schrijf je online in via het vrijetijdscentrum Borken (www.borken.de/freizeitkoffer) of rechtstreeks bij FARB (02861 939 252 of info@farb.borken.de).

------------------------------------------

Overzicht van de cursussen:

*Deelnemers doorlopen alle cursussen, met een grote lunchpauze tussendoor

Workshop A
Verhoog je stem - neem ruimte in met je stemgeluid.

In het veilige kader van de workshop leer je jezelf en je stem beter kennen om je eigen vocale expressie te ontdekken en gehoord te worden.
Met veel leuke en praktische vocale en fysieke oefeningen probeer je verschillende volumes en geluiden uit om de ruimte te vullen met je stem en deze sonoor te vangen. Door je spreek- en zangstem te gebruiken, onderzoeken we het effect dat het op jou en anderen heeft als je je stem verheft.

Cursusleider: Lisa Dellmann
Lisa is gediplomeerd ademhalings-, spraak- en stemdocent, zangcoach en popzangeres.


Workshop B
Het witte canvas: Laat je artistieke creativiteit de vrije loop

Deze workshop nodigt je uit om met verschillende kunstmaterialen te werken - ongeacht je artistieke vaardigheden. Hier leer je uit te drukken wat je beweegt door middel van verschillende kunstvormen zoals acryl- of aquarelschilderen, houtskool- of potloodtekenen, schetsen met markers, collage en nog veel meer.

Cursusleider: Lucca Linke
Lucca is freelance muzikant en kunstenaar.
Tijdens haar beroepsopleiding en vele jaren werken in de rock-pop-jazz sector, heeft de in Keulen gevestigde freelancer nooit haar kinderlijke passie voor verschillende vormen van schilderen verloren.

Workshop C
Vind je eigen woorden - benaderingen van creatief schrijven

Ieder mens heeft iets te zeggen en een heel uniek perspectief op deze wereld. Toch vinden we het soms moeilijk om de juiste woorden te vinden bij het schrijven of hebben we moeite om te beginnen.

Of het nu gaat om songteksten, een kort verhaal of een gedicht, het is aan jou. Aan de hand van verschillende schrijfoefeningen leer je methoden die je kunnen helpen om in de toekomst je verhaal te vertellen tijdens het schrijfproces.

Cursusleider: Natalie Handwerk
is een gekwalificeerde popzangeres, zangcoach en songwriter.
Ze schrijft en publiceert haar eigen muziek als "Looking For Ella". Centraal op
staan altijd de teksten en de
verhalen en emoties erachter, die ze het liefst verpakt in gelaagde lagen van stemmen, blazers en synths.

Datums in één oogopslag