De Sommerrodelbahn in Ibbenbüren: legendarisch en nostalgisch

Na een enthousiast verhaal van een klasgenootje van dochter Marie vonden we het tijd worden voor een uitstapje naar de Sommerrodelbahn in Ibbenbüren. Het bezoek aan dit bijzondere attractiepark bleek een schot in de roos en we hebben echt een heerlijke dag gehad. Hoewel we alle attracties hebben uitgeprobeerd, was ik positief verrast over wat we aan het einde van de dag hadden uitgegeven.

De Sommerrodelbahn Ibbenbüren: de oudste rodelbaan van Duitsland

Bij binnenkomst in het park zien we meteen de 100 meter lange rodelbaan liggen. En die gaan we meteen uitproberen. Het unieke is dat je al bijna 100 jaar op een houten slee de berg af suist. We wandelen naar boven en gaan met z´n tweetjes zitten op de slee. En dan zoeven we in een heerlijk tempo naar beneden. De kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen en maken meteen nog een paar ritjes. Jaap en ik zitten op het terras onder de oude bomen en genieten de fijne omgeving en van het plezier van de kids.

© Münsterland e.V. - R. Dombrowski

Reis om de wereld

Dan wordt het tijd om de andere attracties te ontdekken. Het gebouw waarop staat Reise um die Welt trekt onze aandacht. Binnen stappen we in het treintje en maken we ons op voor een wereldreis. De reis begint in Egypte waar aan een piramide wordt gebouwd. Dwars door de Afrikaanse jungle ontdekken we wilde dieren en bewoners die zitten te trommelen voor hun hut. Dan komen we langs een indianenstam die een gevangene bewaakt aan een totempaal. Tenslotte belanden we op de maan waar astronauten net de eerste stappen op de maan maken. Na 5 minuten zit onze wereldreis erop.

Een echt sprookjesbos

Het leuke aan dit sprookjesbos in attractiepark Sommerrodelbahn Ibbenbüren is dat zo kleinschalig is en het zo mooi op een heuvel in het bos ligt. Tussen de oude beuken ontdekken we magische grotten, kasteeltjes, heksen, prinsessen, sprekende dieren en héél veel kabouters. Hoewel de sprookjes die we onderweg komen in het Duits worden verteld, zijn er genoeg scènes die onze dochters bevallen. Natuurlijk komen we Sneeuwwitje tegen en de gelaarsde kat. Het leukste vinden we de Vogelhochzeit met al die hertjes, konijnen en vogels die zich om een grote boom hebben verzameld vanwege het huwelijk van twee voorname vogels.

Tijd voor een picknick

Na zoveel indrukken hebben we honger gekregen. Het leuke aan dit attractiepark is dat er allerlei leuke picknickplekken zijn waar je ook je eigen eten en drinken kunt nuttigen. We vinden een plekje op de veranda van een blokhut en genieten van het heerlijke uitzicht op het sprookjesbos. Voordat we weer in de auto stappen, mogen de kids zich nog even uitleven in de grote speeltuin. Van schommelen, klimmen en klauteren krijgen onze dochters echt nooit genoeg.

Nog meer beleven in de omgeving van Ibbenbüren?

Ibbenbüren en omgeving hebben nog veel meer te bieden. Slenter door het gezellige stadje met de mooie vakwerkhuizen. De fraaie omgeving kun je het beste te voet ontdekken, bijvoorbeeld op de wandelroute Teutoschleife ‘Dörenther Klippen’ naar de markante en imposante rotsformatie met dezelfde naam. Adrenalinejunkies, jong en oud, kunnen hun hart ophalen in het Klimbos Ibbenbüren. Op 10 verschillende klimroutes met meer dan 150 klimelementen ga je van boom naar boom via netten, bruggen, balken, kabels en zelfs surfplanken.

Handig om te weten

Ligging: Ibbenbüren ligt op ca. 40 km van Enschede.
Entree: gratis toegang tot het park. Je betaalt per attractie. Denk aan het meenemen van contant geld. 
Ideaal voor kinderen tot 8 jaar.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.