Natuurroute ‚Alte Kanalallee‘

In een oogopslag

  • gemakkelijk
  • 43,61 km
  • 2 uren 45 minuten
  • 35 m
  • 18 m

Beste seizoen

Langs het water. Door de natuur. Zonder grenzen

Gewoonweg sprookjesachtig: wuivende lindenbomen. Bloeiende waterlelies. Slapende sneeuwklokjes en de sierlijke Helonias Bullata. Een kilometerslang kanaal, waar blauwborstjes, geelgorsen en zwartkoppen rondvliegen en tsjirpen. Een idyllisch tolhuisje, het betoverende ‘Klöpkeshoes’, waarin vroeger ongetrouwde vrouwen woonden en het historische turfschip. Eeuwenoude villa’s van textielfabrikanten en een indrukwekkend klooster. Verstild natuurschoon gaat hier hand in hand met een bruisend stadsleven.
Op de Natuurroute ‘Alte Kanalallee’ fietst u langs het kanaal door de mooie grensstreek tussen Nordhorn en Denekamp. Op meer dan 20 plekken worden verhalen verteld over de jarenlange band tussen Nederlanders en Duitsers in deze regio. Zelfs inwoners en kenners van de regio zullen hier nieuwe dingen te weten komen!

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.