geheim over de grens fietsvakanttie

German.Local.Culture:

Plan de perfecte stedentrip naar Duitsland!

De bekende Duitse steden net over de grens zijn niet bepaald een geheim voor de Nederlanders; Düsseldorf, Keulen, we komen er graag en vaak – zo blijkt uit cijfers. En toch vind je over de grens met onze oosterburen ook “geheime” steden; variërend van kuuroord tot universiteitsstad. Het zijn steden waar je maar weinig over hoort en waar we amper iets van schijnen te weten. Maar schijn bedriegt!

Maatregelen coronavirus

Natuurlijk gelden er bij ons ook verschillende Coronamaatregelen, zodat iedereen veilig op vakantie of een dagje uit beleven kan. Bekijk de maatregelen op onze website.

Stedentrips om nooit te vergeten

Er even helemaal tussenuit. Op een terrasje genieten van een kopje koffie met zo'n enorm stuk heerlijke Duitse taart en kijken naar de mensen die langslopen. Een museum bezoeken en je laten verrassen door de geweldige kunst die je hier net over de grens kunt bekijken. Indrukwekkende kerken, een oud stadhuis; in de Vredessteden Münster en Osnabrück is zo veel te beleven dat een weekendje niet genoeg is. Waterstad Nordhorn kan zowel te land als te water worden verkend.


Kleine stadjes, verrassend anders

Ben je op zoek naar gemoedelijkheid? Dan zijn er in de Duitse grensstreek een paar pareltjes die erop wachten om ontdekt te worden. Rheine bijvoorbeeld met het indrukwekkende klooster Bentlage, of de paardengekke stad Warendorf. En mogelijkheden te over voor ontspanning: een terrasje pikken op het mooie marktplein van Bocholt, een frisse duik nemen in de Pröbstingsee in Borken of je verbazen over oldtimers in het plaatsje Melle.


7 musea om te ontdekken

In de Duitse grensstreek zijn volop musea te ontdekken. Naast werk van wereldberoemde kunstenaars zoals Picasso kun je ook kennismaken met indrukwekkende schilderijen van minder bekende kunstenaars. Neem een duik in het verleden bij het bekijken van oude schepen of auto´s, of verken een oud industriecomplex. Erg imponerend is ook de zaal waar in 1648 de Vrede van Münster werd getekend.

Osnabrück is een absolute aanrader voor een korte vakantiebreak of winkeltrip!

Mirjam over haar stedentrip naar Osnabrück


Culinair genieten

Zo’n mooi en vruchtbaar land vol levensgenieters moet haast wel smaakvolle, eerlijke producten voortbrengen. Van stevig brood en vers fruit tot de verfijnde kookkunst van keukenchefs met passie voor hun vak. Geniet onder de bomen in de Biergarten van een vers getapt biertje, of koop verse worst bij de boerderijwinkel. En ´s avonds genieten van de heerlijke gerechten gemaakt met streekproducten in een gezellig restaurant. Dan is het leven toch gewoon goed.

5 bijzondere tips die je niet mag missen

Op zoek naar een bijzondere belevenis? De rijke geschiedenis van de Duitse grensregio kun je op heel verschillende manieren ervaren: van overnachten in een oud klooster tot het drinken van een vers getapt biertje onder de oude balken van een brouwerij. Het hele jaar door lokken spraakmakende evenementen mensen van heinde en verre. Of het nu gaat om een cultuurevent of bijzondere paardensport.


Eén van de eerste dingen die opvalt bij een bezoek aan Osnabrück is de mix van oude en nieuwe gebouwen. Vakwerkhuizen en moderne architectuur: op een speelse manier lopen de twee bouwstijlen in elkaar over. Eén gebouw doet met alle kleuren en steepjes wel denken aan zuurstokken die...


Tikva - Blogger


De laatste monnik blies in 1803 de kaarsen van de abdij uit, het kuuroord is opgeheven. Maar aan weldadigheid nog altijd geen gebrek in het ongeschonden landschap rondom Kloster Bentlage bij Rheine. Dankzij kunst, kerkschatten en sprookjes, met ook nog een snufje zout.


Ingrid - Blogger


Ik heb onlangs de Duitse stad Münster bezocht en was helemaal verrast, zo mooi en zo dichtbij. Het is een pareltje voor een geweldige citybreak! Wat mij gelijk opviel was het straatbeeld van deze stad, dat bepaald wordt door de klassieke gevels van de koopmanshuizen met hun stijlvolle overdekte...


Mirjam - Blogger

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media!

Copyright © 2008 - 2021  Geheim over de Grens | Alle rechten voorbehouden.
Beeldmateriaal: Münster van boven © Lukas Hoppe; Fontein met Prinzipalmarkt © Tom Merkel; Krahnstraße Osnabrück © Next Choice; Ronvaart op de Vecht in Nordhorn © Marina Kramer; Regenboog boven de Diedrichsburcht in Melle © Klaus Herzmann; Marktplein Warendorf © Stadt Warendorf; Rheine van boven © Ballonteam Gude; Stadshuis Melle © Klaus Herzmann; Felix-Nussbaum-Haus © Angela von Brill; Picassoplein © Kunstmuseum Pablo Picasso Münster; Tentoonstelling LWL Museum für Kunst und Kultur © Deiters Keul; Oldtimer in het automuseum Melle © Klaus Herzmann; Stofpatronen © TextilWerk Bocholt; Haarmühle Ahaus © Ronald Jansen; Culinaria streekproducten Bad Essen © Julia Otte; Brouwerij Rampendahl © Hausbrauerei Rampendahl; Vergezicht vanaf de Piesberg in Osnabrück © Achim Meurer; Schauraum Münster © Webrock Foto; Buitenaanzicht Klooster Frenswegen © Kloster Frenswegen; Münster van boven © Lukas Hoppe; overig fotomateriaal afkomstig van partners.

interreg deutschland nederland geheim over de grens