LWL-Museum für Kunst und Kultur Münster

  • lwl museum für kunst und kultur münster
  • lwl museum für kunst und kultur (8)
  • lwl museum für kunst und kultur (8)
  • lwl museum für kunst und kultur (8)
  • lwl museum für kunst und kultur (8)
  • lwl museum für kunst und kultur (8)
  • lwl museum für kunst und kultur (8)
  • lwl museum für kunst und kultur (8)
© foto’s: Elisabeth Deiters-Keul, LWL/Deiters-Keul, LWL/Neander, LWL/Richters, Ralf Emmerich

Kijk je graag naar kunst? In de historische stad Münster, niet ver van Enschede, vind je het LWL-Museum für Kunst und Kultur. Dit museum is een waar El Dorado voor liefhebbers van moderne kunst. Speerpunt van de collectie is het expressionisme en de werken van expressionistische schilders – waaronder August Macke – zijn al jarenlang onverminderd populair. Sinds 2014 is het museum gehuisvest in een nieuw gebouw uit zandsteen met een heel eigentijdse uitstraling.

Van expressionisme tot geometrische abstractie

Het museum kent een indrukwekkende collectie; van Jugendstil en de veel geroemde expressionistische stroming Blaue Reiter tot geometrische abstracte werken. Hier kom je ogen tekort! Hoewel de focus ligt op moderne kunst, kun je in het LWL-Museum für Kunst und Kultur ook genieten van oude meesters. Er is een overzicht vanaf de Middeleeuwen tot nu – zeer interessant voor iedereen die zich wat meer in kunst – en cultuurgeschiedenis wil verdiepen. De collectie omvat niet alleen schilderwerken maar ook sculpturen en kunsthandwerk.

Groot in tijdelijke tentoonstellingen

Naast de vaste collectie biedt het LWL-Museum für Kunst und Kultur ook tijdelijke tentoonstellingen. Voor deze tentoonstellingen wordt samengewerkt met grote namen over de hele wereld. Ook hier ligt het accent op moderne kunst. Sinds 1977 vinden er – steeds in een cyclus van 10 jaar – „Skulptur Projekte“ plaats. Dan worden er internationale kunstenaars uitgenodigd om op een door henzelf uitgekozen plek in de stad een kunstproject te realiseren. Dit kan uiteenlopen van performance-art tot beeldhouwwerken en tijdelijke installaties.

Kunst kijken en struinen door de bibliotheek

Het museum staat in het hart van de stad en heeft een prachtig terras waar je heerlijk kunt nagenieten van alle kunstschatten die je hebt gezien. Er is ook een goed restaurant en de bibliotheek van het museum is voor iedereen vrij toegankelijk. Hier vind je een enorme collectie aan vakliteratuur maar ook de aparte afdelingen – waaronder het Muntkabinet met een unieke collectie oude munten – zijn fascinerend en herbergen oude schatten van boekdrukkunst.

Het LWL Museum op de kaart

Grotere kaart weergaven

Adres

LWL-Museum für Kunst und Kultur

Domplatz 10

48143 Münster

Contact

Tel.: +49 (0) 251 - 590701

museumkunstkultur@lwl.org

Bezoek de website

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag en op feestdagen 10:00 tot 18:00 uur
Lange vrijdag Op iedere tweede vrijdag van de maand is het museum geopend tot 22:00 uur en is de entree gratis

Entreeprijzen

Volwassenen € 8,00
Kinderen van 6 t/m 17 jaar € 2,00
Kinderen t/m 5 jaar gratis
Familiekaart € 17,00
Groepen (volwassenen, vanaf 16 personen) € 5,00 p.p.
Audio Guide € 2,00

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…