Vaderland huis Weseke

In een oogopslag

Het Weseker Heimathaus ligt in het Quellengrundpark. Naast het rustieke Heimathaus wachten de bezoekers een geologische tuin, een apothekerstuin, een bakkerij en tentoonstellingsschuren. Met deze verschillende gebieden is het Quellengrundpark een leuke bestemming voor gezinnen en natuurliefhebbers. Maar ook voor degenen die geïnteresseerd zijn in historische gebouwen en hun verhalen.

In de zomermaanden nodigt de Kneipp-watertrapinstallatie uit tot enkele ontspannende uurtjes. Het wordt gevoed met ijskoud water uit de Holtbach bron. Een bezoek aan de faciliteit is mogelijk met of zonder rondleiding.

Informatie over de geschiedenis

Het huidige Heimathaus is een Wesekse boerderij uit 1748, die tot 1976 op een andere boerderij in het stadsdeel Borken stond. Pas na de sloop in 1976 werd het door de heemkundekring in het Quellengrundpark weer naar het origineel herbouwd. Sinds de voltooiing in 1978 doet het dienst als vergaderzaal voor de heemkundige kring.

Binnen in het huis zijn er talrijke tentoonstellingen: Huishoudelijke voorwerpen uit vroegere tijden, gereedschap voor de verwerking van vlas of uit de melkveehouderij.

Tegenwoordig kan het huis ook worden gehuurd voor privé-feesten.

Informatie over de rondleiding
  • Het streekmuseum is open voor het publiek tijdens de vermelde openingsuren. Bezoek is ook mogelijk op andere tijdstippen na telefonische afspraak.
  • De tuinen zijn te allen tijde gratis toegankelijk.

Op de kaart

Vaderland huis Weseke
Hans-Sachs-Straße 16
46325 Borken
Deutschland

Tel.: +49 (0)2862 589191
E-mail:
Website: www.borken.de/tourismus/sehenswertes/heimathaus-weseke.html

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.