© OMT, Finke-Ennen

Probebühne

In een oogopslag

Amateurstheater met een focus op maatschappijkritische en hedendaagse stukken.

In de vele jaren van zijn bestaan heeft het repetitietheater, dat is gehuisvest in een voormalige commandeurskerk, een onafhankelijke dramaturgische lijn ontwikkeld: hoogtepunten waren de premières van tot nu toe onbekende toneelstukken van de romanschrijver Erich Maria Remarque. Op het repertoire staan echter ook toneelstukken van de 'Verbrande Dichters' uit de nationaalsocialistische tijd en zelden uitgevoerde dramatische werken van bekende Duitse auteurs.

Omwille van de brandveiligheid is het gebouw momenteel niet toegankelijk voor publiek. Het repetitietheater stapt daarom over naar alternatieve locaties in Osnabrück. Na een reeks voorstellingen in het 1e Disorderly Room Theater kan de PROBEBÜHNE van april tot september 2024 haar nieuwe toneelstuk "Otello darf nicht platzen" van Ken Ludwig opvoeren in het emmaTheater van de Städtische Bühnen Osnabrück. Informatie over het toneelstuk, de speeldata en reserveringen is te vinden op de website van de Probebühne en de Städtische Bühnen Osnabrück.Op de kaart

Probebühne
Wiesenstraße 1
49074 Osnabrück
Deutschland

Tel.: +49 541 / 22666
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.