© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH, Hartwig Wachsmann

Natur- und Geopark TERRA.vita

In een oogopslag

Getuigen van de geschiedenis van de aarde

Fossiele moddervlaktes, dinosaurussporen of rotsblokken uit de ijstijd: tussen de heidevelden, beboste bergketens en rivierlandschappen in het UNESCO Geopark TERRA.vita ontdekt u oeroude getuigen van de geschiedenis van onze aarde en de klimaatverandering. Er is nauwelijks een andere regio in Duitsland waar de 300 miljoen jaar oude ontwikkelingsgeschiedenis van de aarde op zo'n klein oppervlak zo naadloos kan worden getraceerd - en beleefd.

TERRA.vita werd in 1962 opgericht, toen nog als natuurpark, en zet zich sindsdien in voor het samenleven van natuur en mens in de regio. Vandaag is TERRA.vita een van de slechts zeven UNESCO Global Geoparks in Duitsland. Alleen gebieden met een geologisch erfgoed van internationale betekenis die ook strategische doelen nastreven voor duurzaam toerisme en het creëren van regionale waarde krijgen deze aanduiding.

In totaal loopt er zo'n 1.200 kilometer aan wandelpaden door het Geopark. U kunt genieten van meerdaagse wandelingen op het Maple Trail, het Hune Trail, de DiVa Walk en het Mill Trail, die de levensaders van TERRA.vita aangeven. Voor wie de voorkeur geeft aan kortere wandelingen: 82 bewegwijzerde wandeltochten met een lengte tussen 3 en 19 kilometer - de TERRA.tracks - nodigen u uit om het afwisselende landschap tussen het Teutoburger Woud en de Ankumer Hoogvlakte met andere ogen te bekijken.

Op de kaart

Natur- und Geopark Nördlicher Teutoburger Wald, Wiehengebirge, Osnabrücker Land e.V.
Am Schölerberg 1
49082 Osnabrück
Deutschland

Tel.: +49 541 / 501-4217
Fax: +49 541 / 501-4424
E-mail:

Contactpersoon

Frau Daniela Leimkühler
Am Schölerberg 1
49082 Osnabrück

Tel.: +49 541 / 501-4217
Fax: +49 541 / 501-4424
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.