Ijsbar Index

In een oogopslag

Wees cool. De grootste ijsbar ter wereld vat dit levensmotto samen.

Wees cool. De grootste ijsbar ter wereld vat dit levensmotto samen.

Deze bar staat in Schüttorf en behoort tot de Index. Dit is een discotheek waarvan de bezoekers 100 km of meer moeten reizen om een hete nacht te beleven. Of gewoon een ijskoud avontuur.

In de ijsbar brengen gasten gemiddeld 20 minuten door, maar diehard fans blijven beduidend langer. Gehuld in dikke parka's die verkrijgbaar zijn bij de garderobe, verkennen ze het poolparadijs, waarin zelfs een bevroren bos is, indrukwekkend geënsceneerd door een LED-verlichtingssysteem. Een motorveteraan zit ook vast in het eeuwige ijs. Natuurlijk moeten de statige blokken bevroren water gekoeld worden, want door de lucht die de gasten uitademen kan het ijs aan de oppervlakte smelten. Dat is een klus voor de specialisten.

Een andere specialist schenkt de cocktails in aan de bar bij min zes graden, bijvoorbeeld een ijsbeer, een iglo of een crazy yeti. Nee, de glazen worden niet gewassen. Ze smelten gewoon weg omdat ze ook van ijs zijn gemaakt.

De koelruimte van 300 m² is niet alleen beschikbaar voor discobezoekers. Ook de deelnemers aan bedrijfsfeesten komen naar het Schüttorf Cool House. Holger Bösch, die samen met zijn broer Klaus de Index beheert, krijgt ook regelmatig verzoeken van modefotografen en productontwerpers. In de ijzige ambiance is bijvoorbeeld al een nieuwe collectie balletschoenen gepresenteerd. En een andere keer de nieuwste rijkleding. Maar dan zonder paarden. Die zijn niet toegestaan in de ijsbar.


Op de kaart

Bösch Handelsgesellschaft mbH
Industriestraße 10
48465 Schüttorf
Deutschland

Tel.: +49 5923 4240
Fax: +49 5923 3320
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.