Huis Beckebans

In een oogopslag

Huis Beckebans Haus Beckebans - Van een stedelijk adellijk hof uit de 15e eeuw, naar een modern kunsthuis in het hart van Billerbeck!

Haus Beckebans is een mengeling van een stedelijk edelmanshof en een rijk burgerhuis. Het gebouw, gelegen in het centrum van Billerbeck, werd voor het eerst vermeld in documenten uit het begin van de 15e eeuw en is een van de mooiste wereldlijke gebouwen van de stad. Tegenwoordig herbergt het het Kunsthaus-Ruchniewitz, waar kunst in de vorm van schilderijen, lichtobjecten en werken in keramiek, glas en hout samenkomen met exquise wijnen, fijne champagne, fijne likeuren en nog veel meer moois. Een plek om te vertoeven, te genieten en geïnspireerd te worden!

Informatie over de geschiedenis

Haus Beckebans is een overgangstype - het combineert op stijlvolle wijze elementen van een stedelijk aristocratisch hof met die van een welgestelde stadswoning. Met zijn uitvoerig vormgegeven bakstenen gevel in speklaagtechniek en de drielaagse puntgevel met schelpbevestigingen geldt het gebouw als een van de mooiste en belangrijkste wereldlijke gebouwen van Billerbeck.

Het huis werd voor het eerst vermeld in een oorkonde van 1409. Een deel ervan behoorde toe aan Herman de Konyng, wiens familie tot de hogere klasse van de stad behoorde. Het andere deel was eigendom van Hinrich Buninck. De volgende vermelding van het huis dateert van 1479; in die tijd werd het gebruikt als boerderij.

Het gebouw omvatte ooit een hallenhuis, waar dieren en mensen samen leefden en werkten, en een opslagplaats. De prachtige bakstenen gevel werd pas in 1560 toegevoegd. Het onderscheidde het gebouw als een rijk herenhuis. In 1650 werd een tussenverdieping toegevoegd. Hierdoor ontstond ruimte voor privékamers waar de bewoners zich na het werk konden terugtrekken. In 1903 kocht de familie Beckebans het huis en runde er met succes een herberg in tot 1970, die nog steeds voortleeft onder de naam van het huis.

Sinds 1974 is het huis verschillende keren verbouwd en gerenoveerd. Het herbergde onder meer een apotheek, een restaurant en een boekhandel.

Sinds 2019 is het huis eigendom van de familie Ruchniewitz, die dit historische huis liefdevol heeft gerestaureerd en onder het uithangbord "Kunsthaus-Ruchniewitz" niet alleen een kunstgalerie, maar ook een ontmoetingsplaats heeft gecreëerd: "Een plek om je open te stellen voor kunst".

Het Kunsthaus-Ruchniewitz, pas geopend in december 2020, is een oase van mooie dingen waar kunst in de vorm van schilderijen, lichtobjecten en werken van keramiek, glas en hout samenkomt met uitgelezen wijnen, fijne champagne, fijne likeuren en vele andere mooie dingen. Een plek die alle zintuigen aanspreekt, die uitnodigt om te blijven hangen en te genieten.

Op de kaart

Huis Beckebans
Münsterstraße 6
48727 Billerbeck
Deutschland

E-mail:
Website: kunsthaus-ruchniewitz.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.