Jugendherberge Alfsee

In een oogopslag

: LET OP: Voor het verblijft heeft u een lidmaatschapskaart van de Deutsche Jugendherbergswerk (DJH) nodig. Een lidmaatschap kan direct bij uw aankomst ter plaatse worden afgesloten en kost voor volwassenen vanaf 27 jaar en voor gezinnen (geldt ook voor echtparen/levenspartners) €22,50/jaar (voor enkele gasten tot 26 jaar 7 euro/jaar). Vanaf 1 juni van een kalenderjaar kost het lidmaatschap tot en met 31 januari van het volgende jaar slechts nog €11,25 voor gezinnen en personen vanaf 27 jaar en €3,50 voor personen tot en met 26 jaar!

Onze jeugdherberg ligt op een eersteklas locatie: in het Unesco Natur- und Geopark TERRA.vita, midden in het ontspanningscentrum Alfsee en omringd door veel spannende bestemmingen. Bent u een fanatiek (water-)sporter? Dan ligt het paradijs voor u direct voor onze deur! Waterratten, kapiteins van rubberboten en wakeboarders komen hier volledig aan hun trekken. Ook tussen het hoofdgebouw, seminargebouw en bungalowpark vindt u bij ons overal topplekken: voor muzikanten en het einde van de dag, voor streetball-spelers en boogschutters en voor gezamenlijke barbecues en kampvuren!

Jugendherberge Alfsee - zo jong als ons millennium... Sinds juli 2012 bieden wij nog meer ruimte voor gezinnen, evenementengasten, koren en orkesten. De gezellige bungalows vormen in het midden een echte klein dorpsplein - een gezellig trefpunt om te spelen en kletsen!
En tussen het hoofdgebouw, bungalowdorp en seminargebouw kan men zich op het grasveld en onder de bomen heerlijk uitleven. Voor schoolreizen, gezinsvakanties en ook voor onze evenementengasten, voor muziekgroepen en koren organiseren wij programma’s, die alles in zich hebben of gewoon als afwisseling tussen dagen en repetities. Samen komen we tot op de bodem van de geheimen van de Alfsee. Trampolinespringen, kanocursus en waterskiën wekken de sportgeest. Ook de fascinatie van het boogschieten kunt u direct op ons terrein (binnen en buiten) beleven. En bent u eigenlijk geschikt voor dierenaangelegenheden? Bij de rally door de Arche Alfsee en bij het verkennen van het biologische station ‘Haseniederung’ zult u het weten.

172 bedden, waarvan 88 in het hoofdgebouw en 64 in de bungalows en 16 in vier gezinskamers in het in 2012 nieuw geopende pension, overwegend met eigen douche/toilet. Zeven conferentie- en repetitieruimtes, eetkamer, supervisorverblijfsruimte, bistro, ruimte met open haard, disco en zeer goede seminarapparatuur. Nieuw sinds 2012: seminargebouw met 160 m2 evenementenruimte. Beach soccer, streetball-voorziening, speeltuin, barbecuepaviljoen, kampvuurplaats, boogschietenplaats binnen en buiten. Gratis wifi in de openbare ruimtes mogelijk.

Op de kaart

Jugendherberge Alfsee
Westerfeldstraße 72
49597 Samtgemeinde Bersenbrück - Rieste
DE

Tel.: (0049) 5464-92080
Fax: (0049) 5464-920855
E-mail:
Website: www.alfsee.jugendherberge.de

Contactpersoon

Ute Kozianka
Westerfeldstraße 72
49597 Rieste
DE

Tel.: (0049) 5464-92080
Fax: (0049) 5464-920855
E-mail:
Website: www.alfsee.jugendherberge.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.