© Susanne Schoon

Safran - Perzische keuken

In een oogopslag

Reis door Perzië

De geschiedenis van saffraan blijkt al uit fresco's van de Minoïsche cultuur op Kreta van 3600 jaar geleden. In het Middellandse Zeegebied werd saffraan onder andere verhandeld door de Feniciërs, die het gebruikten als genees- en specerijmiddel. Zelfs toen werd het als een luxeartikel beschouwd. In de Middeleeuwen was het drie keer zo duur als peper.

In 2019 vond saffraan ook zijn weg naar de stad Osnabrück. Adellijk exotisme en een vleugje oosters Perzië werden gebracht door de uitbater van het gelijknamige restaurant. Raheleh Saadati komt uit Iran (Perzië) en is geboren met de kunst van het koken, want elke vrouw in Perzië is een kok. Onder de naam "Safran" worden nu Perzische gerechten aangeboden naast ijsspecialiteiten. Wie wil genieten van de uitnodigende ambiance met een heerlijke cocktail of een gezellig glas wijn is ook altijd welkom!

Laat je meevoeren op een smaakvolle authentieke reis naar het Perzische rijk!

Op de kaart

Safran - Perzische keuken
Domhof 7b
49074 Osnabrück
Deutschland

Tel.: 0541 56954789

Wat wil je nu doen?

Meer restaurants

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.