In 78 dagen

WILDERNISTRAINING - EEN INLEIDING

In een oogopslag

"De natuur weet het best" is de leidraad van de Nationale Parken in de VS. Enerzijds verwijst deze zin naar het feit dat de natuur zelf het beste weet wat goed voor haar is. Tegelijkertijd kunnen de wetten en verschijnselen van de natuur echter ook worden geïnterpreteerd als leraar en model voor vele gebieden van het menselijk leven en vraagstukken.

In deze context is in Duitsland de aanpak van het wildernisonderwijs ontstaan. Oorspronkelijk ontwikkeld vanuit de Noord-Amerikaanse benadering van "Wilderness Education" door Tom Brown Jr., gaat het om het reactiveren van "oude kennis" in het omgaan met en overleven in de natuur en het initiëren van een zinvolle betrokkenheid bij de natuur.

De wildernistraining van de NaturErlebnisSchule is een mix van inhoud van wildernisonderwijs en koppelt dit aan natuursportactiviteiten. Het is afgeleid van de belangrijkste basisvoorwaarden van een buitensituatie en dient derhalve de volgende vier vitale gebieden: vuur; onderdak; voedsel; water.

De cursus is een inleiding tot wildernisonderwijs en avontuurlijke sporten. Praktisch en theoretisch wordt de eerste basiskennis bijgebracht, die in verdere cursussen van de NaturErlebnisSchule kan worden geïntensiveerd en uitgebreid.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Waldparkplatz
Hagenwiese 40
46348 Raesfeld
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2865 20 45 634
Fax: +49 (0) 2865 20 45 634
E-mail:
Website: www.naturerlebnisschule.de/weiterbildungen/wildnis-training

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.