© Tuchmacher Museum Bramsche, Tourismusmarketing Bramsche

In 28 dagen

Schafstag & 2. Bio-Regio-Markt Hasetal

In een oogopslag

Actiedag in en om het Tuchmacher Museum Bramsche

De Schapendag op zondag 16 juni van 10.00 tot 17.00 uur in het Tuchmacher Museum Bramsche staat weer in het teken van schapen, een van de oudste en belangrijkste boerderijdieren. Ze leveren niet alleen wol, maar ook vlees, melk en kaas en worden gebruikt voor landschapsbehoud. Dit jaar wordt de Dag van het Schaap uitgebreid met de biologische streekmarkt van de ecomodelregio Hasetal. In samenwerking met het Zweckverband Erholungsgebiet Hasetal, de stad Bramsche en de Förderverein Tuchmacher Museum e. V. is er een kleurrijke en informatieve dag gepland voor het hele gezin.
Met de steun van herders Norbert Stehmann van Hof Tepe en Jörg Langen van Kloster- und Gutsschäferei Langen zijn er veel interessante dingen te leren over het houden van schapen. Een hele kudde - meer dan 200 schapen - wordt geschoren in de weide achter het museum. Traditioneel schaapscheren met de hand, het werk van herdershonden en verschillende schapenrassen zijn ook te zien. In de ververij verven de actieve leden van de Kunterbunte Wollspinnerey wol met meekrap in Bramsch rood en demonstreren oude ambachtelijke technieken. Natuurlijk worden er ook wollen dekens gemaakt op de historische machines van het museum.
In het molendorp bieden regionale producenten culinaire hoogstandjes en textiel van schapen aan. Het aanbod varieert van kaas, zuivelproducten en worst tot wol, garen en zeep tot gebreid en geweven textiel en dekens. De bakkerij Justus biedt ook gebak, snacks en drankjes aan in het pop-up café.
Dit jaar presenteren boerderijen uit de ecomodelregio Hasetal ook biologische producten op het Mühlenort. Er zijn allerlei regionale lekkernijen te ontdekken, van groenten, brood en gebak tot kaas en hartige gerechten.  
 

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Schafstag & 2. Bio-Regio-Markt Hasetal
Mühlenort 6
49565 Bramsche
Deutschland

Tel.: 05461 94510

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.