Rheder Kerstmarkt

In een oogopslag

  • Rhede
  • Markt overige

Rhede viert het kerstseizoen van 01-04 december 2022 en nodigt u uit voor de kerstmarkt van dit jaar.

Het marketingteam van de stad Rhede nodigt u uit om vier dagen voor de kerst in de binnenstad van Rhede te beleven en te genieten: culinaire lekkernijen, beschouwend en creatief voorprogramma en talrijke handwerkhutten.

De traditionele Sinterklaasoptocht op donderdag door heemkundevereniging Rhede samen met de basisscholen is het eerste hoogtepunt van de kerstmarkt. Vanaf 17.00 uur verlichten talrijke met liefde gemaakte lantaarns de steegjes van het centrum van Rhede. Een hoogtepunt voor alle kinderen!

Geniet van een kop glühwein en luister naar de zachte en soms vrolijke klanken van de live muzikanten, die zowel contemplatieve en moderne kerstmuziek als bekende nummers uit de afgelopen decennia zullen spelen. Slenter over de kerstmarkt, langs de kunstnijverheidshutten en het talrijke culinaire aanbod, en trakteer uzelf daarna op een moment van rust in de gezellige geniethoek op de Rathausplatz.

Voor kinderen is er een broodjeshoek op het stadhuisplein, waar boven een warm vuurtje heerlijk gebakken broodjes worden gebakken. Een belevenis voor jong en oud.

Ook in de kerstmarkthutten valt er veel te ontdekken: culinaire hoogstandjes zover het oog reikt - warme tarte flambée, smakelijke soepen, maar ook wafels en zoete koekjes. In de knutselhutten vindt u onder andere zelfgemaakte kerststallen en kerststalaccessoires, genaaide en gebreide artikelen voor het koude seizoen, handgemaakte kerstversieringen, heerlijk broodbeleg en honing vers van de imker.

Het Max en Moritz Speelgoedmuseum heeft een speciale tentoonstelling. In het hart van het stadscentrum staat ook de parochiekerk van St. Gudula, die de bezoekers van de neogotische kerk een bijzondere aanblik biedt met een fascinerende verlichting van het interieur.

De verlichte binnenstad, een gezellige kerstsfeer en het gevarieerde programma zijn een belevenis voor jong en oud. Beleef de Rheder kerstmarkt met het hele gezin.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Rhede
Rathausplatz 9
46414 Rhede
Deutschland

Tel.: +49 2872 9300
Fax: +49 2872 930-450
E-mail:
Website: www.rhede.de/tourismus/maerkte-und-verkaufsoffene-sonntage/rheder-weihnachtsmarkt

Contactpersoon

Alina Hartmann

Tel.: 02872
Fax: 93049250
E-mail:
Website: www.rhede.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.