© Angela von Brill

In 62 dagen

Fest der Kulturen

In een oogopslag

Het Festival der Kulturen vindt plaats op zondag 15 september van 13:00 tot 19:00 uur voor het stadhuis op het marktplein van Osnabrück en draagt al bijna 25 jaar bij aan een levendige uitwisseling en dialoog tussen verschillende culturen in Osnabrück. Elk jaar komen meer dan 60 verschillende Osnabrücker verenigingen, gemeenschappen, actiegroepen of individuen uit ongeveer 25 landen samen bij de verschillende stands om een duidelijk signaal af te geven voor vreedzame coëxistentie en samenwerking tussen alle culturen, etniciteiten, religies en wereldvisies.
De vertegenwoordigers van de Osnabrücker culturele verenigingen en de bezoekers van het festival hebben de gelegenheid om ideeën uit te wisselen en feest te vieren bij de landspecifieke specialiteitenstands. Er zijn ook informatiestands waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de huidige projecten van de verschillende lokale culturele verenigingen, organisaties en initiatieven op het gebied van integratiebeleid of kunnen deelnemen aan praktische activiteiten. Het festival wordt gecompleteerd door een uitgebreid podiumprogramma met veel traditionele en moderne dans- en muziekoptredens uit de meest uiteenlopende culturen.
Het Cultuurfestival versterkt met zijn informele en ontspannen sfeer de culturele coëxistentie in Osnabrück en biedt een plek voor interculturele ontmoetingen en ervaringen voor jong en oud. Het festival wordt elk jaar georganiseerd door het Bureau voor Vredescultuur van de stad in nauwe samenwerking met de deelnemende verenigingen, organisaties en initiatieven.
Informatie: Stad Osnabrück, Bureau voor Vredescultuur, telefoon: 0541-323-3210, friedenskultur@osnabrueck.de; www.osnabrueck.de/fest-der-kulturen

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Fest der Kulturen
49074 Osnabrück
Deutschland

Website: www.osnabrueck.de/fest-der-kulturen

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.