Golfbanen in het Duitse grensgebied

Varus - Loch4

Op deze pagina geven we een overzicht van de leukste golfbanen in het Duitse grensgebied.

Golf Club Euregio Bad Bentheim

Wie een beetje behoorlijke swing heeft, kan hier – bij wijze van spreken – een golfbal de grens over jagen, zó dicht ligt dit groene golfpark bij Nederland. Een uitdagende 18-holes course met verraderlijke bunkers, riskante roughs,
strakke greens en – om het nog wat lastiger te maken – een decor met waterpartijen en veel bomen.

Bad Bentheim
Am Hauptdiek 8
48455  Bad Bentheim
+49 (0)5922/77760
info(at)golfclub-euregio.de
http://www.golfclub-euregio.de/

Golfclub Varus

Op het 100 ha grote, in een prachtige bos- en tuinlandschap gelegen terrein van Golfclub Varus in Ostercappeln-Venne kunt u uw handicap op een van de 25 beste golfbanen van Duitsland trainen. Met uitzicht op de eerste uitlopers van het Wiehengebergte en vlakbij het historische Museum und Park Kalkriese gelegen.

Grootte: 18-holes; par 27
Greenfee: ma t/m vrij: € 40,00; za en zo € 50,00

Golfclub Varus e.V.
Im Schlingerort 5
49179 Ostercappeln-Venne
+49 (0)5457/200
golfclub.varus@t-online.de
Internet: www.golfclub-varus.de

Velper Golf Club e.V.

Deze baan ligt verscholen in het Teutoburger Woud en wordt daarom wel eens als geheime tip onder de golfbanen in de Osnabrücker regiogenoemd. Het heuvelachtige terrein biedt de natuurliefhebbers fantastische vergezichten over het Osnabrücker en Tecklenburger Land.

Industriestraße 16
D-49492 Westerkappeln-Velpe
Tel.: +49 (0)05456/96013
Fax: +49 (0)05456/96014
E-mail: sekretariat(at)golf-velpe.de
Internet: www.golf-velpe.de hier vindt u ook mededelingen in het Nederlands

Grootte: 18-holes
Opgericht in 1982
Greenfee: ma-vr € 35,00, za/zo € 40,00

Golfclub Osnabrück – Dütetal e.V.

Mede door de loop van het riviertje de Düte is deze aangenaam vlak gelegen golfbaan een uitdaging voor de ambitieuze speler. Het geheel is door hoge bomen omgeven.

Wersener Straße 17
D-49504 Lotte-Wersen
Tel.: +49 (0)5404/98068
Fax: +49 (0)5404/98069
E-mail: info(at)golf-duetetal.de
Internet: www.golf-duetetal.de

Grootte: 18-holes, vanaf juni 2005 ook 4 korte golfbanen
Opgericht in 1983
Greenfee: ma-vr € 35,00, za/zo € 50,00
In de winter gereduceerd tarief

Golfen in het Natuurpark

Ten noorden van Osnabrück liggen 6 schitterend gelegen golfterreinen, die allen liggen aan de voet van de bergketens van het Teutoburger Woud en het Wiehengebergte. In een van de golfterreinen met 18 holes, variërend van zeer heuvelachtig tot uitgesproken vlak gelegen, vindt iedereen een uitdagend terrein, aangepast aan zijn handicap. In de gemoedelijke horecagelegenheden kunt u de dag afsluiten met een drankje of drankje.

Osnabrücker Golf Club e.V.

Op het natuurlijke golfterrein, dat met zijn waterbiotopen en oude eiken en beuken al tientallen jaren bestaat, kan het hele jaar door worden gespeeld.

Am Golfplatz 3, D-49143 Bissendorf
Tel.: +49 (0)5402/5636
Fax: +49 (0)5402/5257
E-mail: info(at)ogc.de
Internet: www.ogc.de

Grootte: 18-holes
Opgericht in 1955
Greenfee: ma-vr € 40, za/zo € 60
In de winter gereduceerd tarief

Artland Golfclub e.V.

Het golfterrein ligt in het heuvelachtige landschap van het UNESCO Geopark in het Osnabrücker Land. Door de gunstige bodemgesteldheid kan het terrein het gehele jaar door worden bespeeld.

Westerholte 23
D-49577 Ankum
Tel.: +49 (0)5466/301
Fax: +49 (0)5466/91081
E-mail: info(at)artlandgolf.de
Internet: www.artlandgolf.de

Grootte: 18-holes
Opgericht in 1988
Greenfee: ma-vr € 32,00, za/zo € 42,00
In de winter gereduceerd tarief

Golf- en landclub Ahaus e.v.

Deze golfbaan ligt midden in het natuurbeschermingsgebied Hörsteloer Wacholderheide. De 27 holes garanderen beginners en gevorderden een afwisselend spel. Het 18-holes terrein word door de vereniging van golfterrein-architecten beschouwd als Duitslands eerste die het predikaat “Premier European Golf Course” verdiend.

www.glc-ahaus.de

Seizoen: het hele jaar bespeelbaar
Ma.-vrij. 35,00 €/50,00 €;
za.-zo. en feestdagen: 45,00 €/70,00 €
27-hole

Golfcomplex Waterburcht Westerwinkel

Licht heuvelachtig golfcomplex gelegen rondom de waterburcht Westerwinkel. Het terrein is omgeven door oude bomen. Hindernissen beinvloeden het spel.
Diverse waterhindernissen en een perfect nagebouwde bunker zijn een echte uitdaging. Het uitgestrekte uitzicht van Münsterland en de afslag van hole 18 vanaf de burcht zijn fascinerend.

www.golfclub-westerwinkel.de

Seizoen: het hele jaar geopend, het clubburo is dagelijks geopend van 9.00-18.00 u.
ma.-vrij. 34,00 €,
za.-zo. en feestdagen:44,00 €;
jongeren en studenten 50% korting.

Golf Club Aldruper Heide e.v.

Golfcomplex gelegen in een licht heuvelachtig landschap met biotopen, vijvers, meren en bos.
Genieten van de fascinatie die steeds meer mensen beweegd om deze sport te beoefenen. De eerste veertien speelbanen zijn grootschalig aangepakt tenmidden van 40 hectare parklandschap. Het schilderachtige licht heuvelachtige landschap met talrijke biotopen, vijvers, meren en bosgebied betoverd zowel golf- en natuurvrienden. De esbodem hersteld zich snel zodat het terrein het hele jaar overal bespeelbaar is.

www.golfclub-aldruper-heide.de

Seizoen: het hele jaar geopend; het clubburo is dagelijks geopend vanaf 8.30 u. m.u.v. maandag
Ma.-vrij.: 30,00 €,
za.-zo. en feestdagen: 40,00 €;
jongeren en studenten 50% korting,
tienstrippenkaart 200,00/320,00 €

Golfclub Münster-Wilkinghege e.v.

Het golfcomplex is in 1963 ontstaan gelegen in de buurt van kasteel Wilkinghege bij Münster. Het terrein van het parklandschap in Münsterland is uitgerust met oorspronkelijke natuurgebieden, meren en stromende beekjes.

In 1963 lukte het golfsporters uit de omgeving van Münster om in de buurt van kasteel Wilkinghege, gelegen bij de stad Münster, te pachten. Hier konden ze met eigen middelen een 9-hole golfcomplex en clubhuis met drivingrange verwezenlijken. Initiatiefnemer was Prof. Dr. Alfred Koch. Hij werd de eerste president van de golfclub Münster-Wilkinghege en zelfs nu nog behoort hij tot de actieve golfers ( Prof. Koch is geboren in 1907!). In het weelderig begroeid typische münsterlandschap ontstond vlakbij de stad een oase van sportieve activiteiten. Daarbij werd er een extra dimensie toegevoegd door de bijzonderheden van de omgeving zoals oorspronkelijke natuurgebieden, meren en beekjes.

www.golfclub-wilkinghege.de

Seizoen: het hele jaar bespeelbaar
Ma.-vrij.: 40,00 €,
za.-zo. en feestdagen:  50,00 €

Golfclub Münster-Tinnen e.v.

Golfcomplex met technisch gezien spraakmakende fairways. Bij 15 speelbanen zijn aantrekkelijke waterhindernissen beschikbaar.
Het terrein ligt in het bekoorlijke landschap van Münster. De fairways zijn technisch gezien spraakmakend, zeker 15 speelbanen vertonen aantrekkelijke waterhindernissen zoals kleine en grote vijvers evenals beken en slootjes. De in het woud gelegen speelbanen bieden in de rijk afwisselende natuur naast de sport de noodzakelijke rust, recreatie en ontspanning.

www.gc-tinnen.de

Seizoen: het hele jaar geopend: het buro is van di.-zo. van 11.00-17.00 u. geopend
Ma.-vrij.: 30,00 €,
za.-zo- en feestdagen: 40,00 €.
Voor jongeren en studenten 50% korting.

Golf en landclub Nordkirchen e.v.

Golfcomplex vlakbij de gelijknamige waterburcht. Dit spraakmakend gebied is gemodelleerd naar het voorbeeld van het landschap van Westfalen. Natuurlijke, met inachtneming van de oorspronkelijke ecologie, ontstane hindernissen beinvloeden het spel op een licht heuvelachtig terrein.

Het complex van de golf- en landclub ligt in het zuidelijke deel van Münster aan de rand van het gelijknamige kasteel, de grootste waterburcht van deze regio.
Water speelt ook bij het golfspel op de golfbaan een bijzondere rol. Dit veeleisend gebied geeft met zijn oorspronkelijke natuurgebieden gevormd door vaste kleine bossen, oude bomen en zijn talrijke fruitbomen het typische Westfaalse landschap weer. Hagen , vijvers en biotopen geven natuurlijke grenzen aan evenals hindernissen en beinvloeden het spel op een licht heuvelachtig terrein. Zonder drastische ingrepen in de natuur werd een golfbaan met inachtneming van de oorspronkelijke ecologie geschapen.

www.glc-nordkirchen.de

Seizoen: het hele jaar geopend, clubburo is van di.-zo. van 8.00-22.00 u. geopend (maart-december).
Ma.-vrij.: 35,00 €,
za.-zo. en feestdagen: 40,00 €;
korting voor jongeren en studenten.

Golfcomplex Rheine/Mesum

Open uitgestrekt terrein met zanderige bodem, makkelijk begaanbaar, het hele jaar bespeelbaar.
Rheine-Mesum is een van de terreinen waar men het hele jaar dankzij de zanderige bodem en effectieve drainage uitstekend kan spelen. De architect Christoph Städler heeft hier een aantrekkelijk complex ontworpen, waarbij de moeilijkheidsfactor zeer goed verdeeld is over het terrein.  Gebruik makend van de structuur van de grond en de aanplant van bomen creeerde hij een perfect uitgebalanceerd aantrekkelijk terrein, open uitgestrekt landschap dat makkelijk begaanbaar is.

www.golfclub-rheine.de

Het gehele jaar geopend,het clubburo is dagelijks van 9.00-18.00 u. geopend.
Ma.-vrij.: 40,00 €,
za.-zo. en feestdagen 60,00 €,
groepskorting vanaf 8 personen,
rangefee: 6,00-8,00 €

Golfclub Münsterland e.v.

Goed onderhouden golfcomplex in het kasteelpark van de vorsten van Bentheim en Steinfurt. Door bos en solitaire bomen omgeven.
Sinds 1950 word er in het kasteelpark van de vorsten van Bentheim en Steinfurt golf gespeeld. De vroegere hoofdpost, een gebouw uit de 18e eeuw, word als clubhuis gebruikt. Degene die zijn lange slagen ook daadwerkelijk speelt zal het moeilijk krijgen op het negen-hole-complex. Het bos en vele oude solitaire bomen zijn al menig longhitter noodlottig geworden. Deze goed onderhouden golfclub, omgeven door een schitterend parklandschap, is voor de natuurliefhebbende en veeleisende golfer een sportieve uitdaging

www.gc-muensterland.de

Seizoen: het hele jaar bespeelbaar
Ma.-vrij.: 25,00 €,
za.-zo. en feestdagen: 30,00 €,
korting voor jongeren en studenten.

Golfclub Tecklenburer Land e.v.

Het complex is gezien het mooie landschap erg mooi gelegen, aan de rand van het Teutoburgerwoud met veeleisende topografie.
Het golfcomplex is wonderschoon geintegreerd in het landschap. Een kleinood dat ver uitstrekt over de grenzen van het Tecklenburgerland, verreweg een topadres voor golfers. De veeleisende topografie aan de rand van het Teutoburgerwoud alsmede de natuurlijke omstandigheden van de omgeving maken van dit terrein een ware golfbelevenis in het land van Tecklenburg.

www.golfclub-tecklenburg.de

Het gehele jaar bespeelbaar,
openingstijden clubburo: di.-vrij. 10.00-12.30 u. en van 14.30-17.00 u.
Ma.-vrij.: 30.00 €,
za.-zo. en feestdagen 45,00 €,
korting voor jongeren en studenten

Golfclub Gut Hahues zu Telgte e.v.

Golfcomplex gelegen in de omgeving van münsterland met zijn aantrekkelijke en rustige natuurgebieden. Het complex is perfect geintegreerd in de toenmalige voor landbouw gebruikte regio.
Ontspannen in harmonie met het natuurlijke landschap. Talrijke biotopen en idylische vijvers geven ook na de bouw van het Telgter golfcomplex leefruimte voor inheemse planten en dieren. Grotendeels gelegen in de omgeving van münsterland bied ons complex u golfplezier in een aantrekkelijk rustig natuurgebied. Een behoedzame architectuur heeft voor perfecte integratie gezorgd, in de toenmalige voor landbouw gebruikte regio, zonder afbreuk te doen aan het landschap. Geniet en laat je blik afdwalen- naar het groen tot aan het groen.

www.golfclub-telgte.de

Het clubburo is behalve op maandag dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.
Ma.-vrij. 20,00 €,
za.-zo. en feestdagen 30,00 €,
korting voor jongeren en studenten

Golf- en landclub Coesfeld e.v.

Het golfcomplex is voorzien van vijvers, plassen en bunkers. Natuurvrienden kunnen zich verheugen op biotopen, vogelbroedplaatsen, fruitteelt, oorspronkelijke natuurgebieden en een strook bosheide. Trainingsmogelijkheden zijn er op de 4-holes korte baan.
Het 18-holes golfcomplex met talrijke vijvers, plassen en bunkers voorziet de sporter van een interessante opgave. Maar ook de natuurvriend komt door de biotopen, vogelbroedplaatsen, fruitteelf, oorspronkelijke natuurgebieden en de strook bosheide volledig aan zijn trekken. Hier vormen sport en natuur een harmonieuse eenheid. Voor degenen die sinds kort bevangen zijn door de golfkoorts bied de grootschalige Driving Range en de 4-holes korte baan de ideale trainingsmogelijkheid. Het volgens de oude ambachten verbouwde clubhuis met groot zonterras bied een uitstekende italiaanse keuken in gemoedelijke sfeer voor gezellige après-golf uurtjes.

www.golfclub-coesfeld.de

Seizoen: het hele jaar geopend, clubburo is dagelijks open m.u.v. de maandag.
Ma.-vrij.: 30,00 €;
za.-zo. en feestdagen: 40,00 €;
korting voor jongeren en studenten

Golfclub Uhlenberg

Wil je golfen in de prachtige omgeving van het landelijke Reken? Golfbaan Uhlenberg is dan de perfecte plek. Of ben je van plan om je handicap op te krikken? Ook dan is golfclub Uhlenberg de juiste locatie want hier ligt genoeg uitdaging voor spelers met ambitie. Kun je niet golfen maar wil je het graag een keer uitproberen? Kom dan eens langs want hier in een idyllische omgeving en onder professionele begeleiding wordt je enthousiasme voor de golfsport zeker gewekt!

Forse uitdagingen

Golfbaan Uhlenberg heeft 18 holes en de uitdagingen zijn fors ook voor de gevorderde golfer. De ligging van het terrein, aan de rand van het beschermde natuurgebied Hohe Mark, en de aanwezigheid van bos en stuwwallen zorgen voor diverse natuurlijke hindernissen. Vanaf hole 9 wordt het behoorlijk lastig vanwege de hoogteverschillen en het oude boombestand. De holes zijn ingepast in het glooiende landschap en dat maakt spelen hier echt uniek. Op deze holes wordt overigens wel wat van de golfer gevraagd! De eerste holes zijn echter relatief vlak zodat ook beginners en minder geoefende golfers hier uit de voeten kunnen. Het gehele terrein ademt een sfeer van serene rust en het parklandschap is van een grote natuurlijke schoonheid. Je waant je ver weg van de bewoonde wereld. Het is bepaald geen straf om hier een balletje te slaan!

“Schnuppertage”

Op golfbaan Uhlenberg worden regelmatig “Schnuppertage” georganiseerd voor geïnteresseerden en ook zijn er clinics en cursussen om het GVB te halen –uiteraard alles onder leiding van een PGA-gekwalificeerde professional.

Passie voor golf

Golfclub Uhlenberg wordt met veel passie voor de golfsport geleid door de gastvrije familie Bolle en is een populaire golfbaan in de regio, niet in de laatste plaats door haar laagdrempelige karakter. Wie hier een keer geweest is, komt gegarandeerd terug. Kom ook en ervaar het zelf –je bent van harte welkom!

Golfclub Uhlenberg
Uhlenberg 8
48734 Reken
+49 (0)2867/907237
info@uhlenberg-reken.de
Internet: www.uhlenberg-reken.de

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…