Verken de Duitse grensstreek

Weekendje helemaal weg in Duitsland

Grafschaft Bentheim, Münsterland en Osnabrücker Land

Drie Duitse regio’s met een heel eigen gezicht

Ontdek de diversiteit van Noordwest-Duitsland in de regio's Grafschaft Bentheim, Osnabrücker Land en Münsterland. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen unieke charme en karakter en bieden voor elk wat wils. Laat je verrassen en ontdek wat de verschillende regio’s zo bijzonder maakt. Of je nu houdt van winkelen, cultuur, natuur, geschiedenis of gewoon lekker ontspannen: iedereen komt aan zijn trekken in deze diverse en boeiende Duitse regio's. Kom langs en ontdek het zelf!

Ontdek de grootste steden in het Geheim over de grens

© Map of joy

Lekker fietsen en volop kunst en cultuur in het Münsterland

Het Münsterland, met de levendige studenten- en Hanzestad Münster als middelpunt, staat bekend om zijn prachtige fietsroutes, historische kastelen en weelderige parken en tuinen. Wist je dat er nergens in Duitsland zoveel wordt gefietst als hier? Schroom dus niet om Münster en het Münsterland op het stalen ros te ontdekken. Of dompel je onder in de geschiedenis van het Münsterland tijdens een fietstocht over de 100 Schlösser Route Over een lengte van circa 960 kilometer kom je meer dan 100 paleizen, kastelen, landhuizen en boerderijen tegen. In deze regio is het een koud kunstje om je even kasteelheer of jonkvrouw te voelen. Levensgenieters smullen hier van heerlijke streekgerechten en maken kennis met de veelzijdige kunst- en cultuurscene in Münster, met tal van musea, theaters en festivals het hele jaar door.

Indrukwekkende kastelen en oude vakwerkhuizen in Grafschaft Bentheim

Grafschaft Bentheim, met de steden Nordhorn en Bad Bentheim, staat bekend om zijn schilderachtige landschappen met glooiende heuvels, indrukwekkende kastelen en oude vakwerkhuizen. Nordhorn en Bad Bentheim zijn pareltjes van traditionele Duitse architectuur met gezellige pleinen, charmante straatjes en een relaxte sfeer. Breng in Bad Bentheim een bezoek aan het imposante kasteel Bentheim uit de vroege middeleeuwen of ga shoppen in Nordhorn, het Venetië van het grensgebied: de rivier de Vecht splitst zich in de stad in twee armen en omringt een voormalig eiland, de Vechteinsel, waarop een deel van het stadscentrum te vinden is. Geniet van de rust en de natuur tijdens een wandeling door de uitgestrekte bossen en velden, of verken de rijke geschiedenis van de regio in de historische stadjes en dorpjes. Even bijkomen van alle indrukken? Dompel je dan onder in een van de vele spa’s of wellnesscentra.

© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Map of joy

Osnabrücker Land: op ontdekkingstocht in bruisend Osnabrück en uitgestrekte bossen

In het Osnabrücker Land vind je de bruisende vredesstad Osnabrück, die een boeiende mix van geschiedenis, cultuur en moderne flair biedt. Ontdek de indrukwekkende architectuur van de oude binnenstad met het knusse marktplein, omzoomd door lieflijke trapgevelhuizen, bezoek interessante musea en kunstgaleries en geniet van de levendige sfeer op de terrasjes en winkelstraten. Buiten de stad zijn uitgestrekte bossen, pittoreske meren en charmante dorpjes te vinden, perfect voor wandelingen, fietstochten en ontspannen uitstapjes in de natuur. Tijd voor pure ontspanning? Bezoek dan een van de kuuroorden Bad Iburg, Bad Rothenfelde, Bad Laer en Bad Essen.

Shoppen in het Duitse grensgebied

Winkelen net over de grens in Duitsland

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.