Postkoetsrit door het Teutoburger Woud

  • Postkutsche Münsterland Postkoets Tecklenburger Land
  • Postkutsche Münsterland Postkoets Tecklenburger Land

(c) foto’s: Postkutsche Münsterland

Perfect voor romantici, dierenliefhebbers en liefhebbers van nostalgie : in het Tecklenburger Land kunt u de nostalgie ervaren van een koetsentocht zoals die 150 jaar geleden werd gemaakt. Tijdens de tocht ontdekt u de mooiste plekjes van het Teutoburger Woud!

Beleef een exclusieve rit in de enige nog in gebruik zijnde postkoets in Noordrijn-Westfalen: De parel van de Münster Postadministratie dateert uit 1894. De postkoets wordt gereden door een postiljon in historisch uniform met posthoorn. De koetsritten zijn het een perfect cadeau, of het nu is voor een huwelijk, een verjaardag of een romantisch weekend voor twee!

De postkoets en de overdekte wagen vertrekken vanaf de koetsremise op het voormalige landgoed “Haus Hülshoff” in Tecklenburg voor rondritten door het prachtige landschap van het Teutoburger Woud. De route loopt onder andere langs de barokke waterburcht “Haus Marck” in het waterrijke landschap in het dal van het Teutoburger Land.

Bezichtiging van de historische rijtuigen

Na de koetsrit kunnen nog enkele andere koetsen worden bezichtigd. De volgende rijtuigen bevinden zich in het koetshuis van Haus Hülshoff:

  • postkoets O.4
  • Kleine huifkar
  • Grote huifkar
  • De “boei”
  • melkblikken trolley
  • paardensleeën

Op sommige vaste data (met name op zon- en feestdagen) bieden de exploitanten volgens de dienstregeling retourreizen van 45 minuten met de postkoets aan. Individuele reizen met de postkoets, in kleine of grote overdekte wagens, zijn echter ook op afspraak mogelijk.

Boek uw koetsrit!

Adres

Hans-Jörg Siepert

Haus Hülshoff 1

49545 Tecklenburg

Contact

Tel.: +49 (0) 5482 / 925 64 99

hans-siepert@online.de

Bezoek de website

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…