Kreis Warendorf, landelijke parel

Goed mogelijk dat je nog nooit van Kreis Warendorf hebt gehoord – je bent niet de enige. Dit prachtige gebied, niet ver over de Duitse grens, bestaat uit 14 authentieke stadjes en dorpen rondom Warendorf – Kreis Warendorf zeggen ze in Duitsland. Dit fijne stukje aarde is nog relatief onbekend en daar kun je je voordeel mee doen. Een idyllisch parklandschap, prachtige fietspaden, een walhalla voor paardenliefhebbers en historische stadjes met gezellige marktpleinen. En rust – want hordes toeristen zal je hier – nog – niet aantreffen.

In het zadel

Warendorf kent een lange traditie in het houden en fokken van paarden. Hier vind je het grote Nordrhein-Westfälisches Landgestüt – stoeterij en centrum voor paardensport. Het omgaan met deze edele dieren zit de mensen hier in het bloed. Voor paardenliefhebbers is het een fantastische bestemming en ruiters kunnen hier prachtige ritten maken door het groene parklandschap op het Warendorfer Ruiterpad.

Niet alleen te paard maar ook op de fiets is het bijzonder goed toeven in Kreis Warendorf. Je fietst hier door vlak gebied en leuke oude stadjes zijn nooit ver weg; ideaal voor de terrassenfietsers onder ons! Het aantal interessante fietsroutes is enorm; de Werse Rad Weg, de Europaradweg R1, de populaire 100 Schlösser-Route, Römer-Lippe route, Grenzgängerroute Teuto-Ems, de EmsRadweg of toch liever de Friedensroute?  Kies maar uit…

Uit het zadel

Kreis Warendorf kun je ook prima ontdekken zonder zadel. Het prachtige landschap met velden, bos en karakteristieke houtwallen is ideaal voor wandelingen. Op de pruimenwandelroute in Oelde-Stromberg kunt u bijvoorbeeld genieten van een heerlijke wandeling. Vanaf de kasteelberg in Oelde-Stromberg heeft u een prachtig uitzicht over het licht heuvelachtige cultuurlandschap met boomgaarden en pruimenplantages. In 2015 kreeg de Strombergpruim een eigen wandelpad. Wandelaars komen dit traditionele product tegen op 9 gemarkeerde stations langs een 10,8 km lange route door gemakkelijk terrein. Daar leert u meer over de geschiedenis, de kwaliteit, de teelt, de verzorging en de oogst, verwerking en afzet van de Stromberger pruim. U kunt de tourflyer hier downloaden:

Flyer Pruimenwandelroute

 

Of bekijk het eens vanaf het water; ⇗kanovaren is een feestje met de kronkelige riviertjes in deze streek! Voor wie meer van snelheid houdt is waterskiën op de Tuttenbrocksee een aanrader.

De mooiste picknickplaatsen in Warendorf

Tuinen, parken en kastelen: waarschijnlijk kunt u nergens anders in Duitsland zoveel perfecte picknickplaatsen en evenveel picknickevenementen vinden als in het oostelijke Münsterland.

Daarom wil Münsterland van een picknick een handelsmerk van de regio maken: Picknick³. Of het nu in het park, aan het meer of aan de rivier is; of op de boomgaard in het Heritage House Nottbeck, in de jeneverbessenheide in Telgte of aan de oevers van de Blue Lagoon in Beckum. Of het nu alleen, als een romantisch koppel of als een groep is – in Warendorf vindt iedereen zijn eigen favoriete plek voor een ontspannen vakantie en een gezellig samenzijn in de open lucht.

Bovendien is het Münsterland met zijn schilderachtige schatten niet alleen een lust voor het oog. Het produceert ook tal van heerlijke producten die het beste vers in de regio worden gekocht of geproefd en in elke picknickmand passen.

Meer informatie

Paarden, pelgrims en asperges

De historische stadjes van Kreis Warendorf brengen je terug in de tijd. Het fijne is dat ieder plaatsje zijn eigen karakter heeft weten te behouden. Een van die stadjes is bijvoorbeeld Telgte, een fascinerend bedevaartsoord – dat nog steeds pelgrims trekt. Ook is er een heus aspergedorp – in het seizoen kun je daar natuurlijk niet omheen. De streek heeft ook diverse kastelen, waaronder zelfs een echte burcht. Vergeet niet om ook eens de tuinen rondom de kastelen en oude buitenhuizen te bekijken; hier val je van de ene verbazing in de andere!

Er worden regelmatig evenementen georganiseerd in Kreis Warendorf dus check de evenementenkalender zodat je niets hoeft te missen.

Onze reisbloggers zijn hier al een keer geweest. Benieuwd naar wat zij tijdens hun weekendje weg in Kreis Warendorf hebben beleefd? Lees dan snel verder op onze blog Grensbelevenis.nl!

Warendorf op de kaart

 


Grotere kaart weergeven

Nog vragen over Kreis Warendorf?

Adres

Touristische Arbeitsgemeinschaft Parklandschaft Kreis Warendorf

Waldenburger Straße 2

48231 Warendorf

Contact

Tel.: +49 (0) 2581 - 536142

tourismus@kreis-warendorf.de

Bezoek de website

Onze tips voor Kreis Warendorf

Warendorfer Weihnachtswäldchen 2019
© foto’s: Warendorf Marketing, Stadt Warendorf, Gabi Wild Kerstmis is niet…

Lees verder

De Noordrijn-Westfaalse Landstoeterij
De belangrijkste taak van de in 1826 opgerichte Landstoeterij bestaat uit…

Lees verder

Warendorfer Ruiterpad
Het Warendorfer Ruiterpad is een pad speciaal aangelegd voor ruiters. Hier…

Lees verder

Waterskiën op de Tuttenbrocksee
Zou je graag eens een keer waterskiën? De Tuttenbrocksee, direct bij…

Lees verder

Vier-Jahreszeiten-Park Oelde
Het Vier-Jahreszeiten-Park Oelde, de naam zegt het al, is het hele…

Lees verder

Kasteel Harkotten-von Korff
Het kasteel von Korff in klassieke stijl (1805/06) is onderdeel van…

Lees verder

Sassenberg – het goede leven
Wie naar Sassenberg komt, doet er goed aan om een lege…

Lees verder

Telgte – stadje vol historie
Het historische Telgte is een echte parel in het Münsterland. Dit…

Lees verder

Werse Rad Weg
De Werse Rad Weg is een van Duitslands mooiste rivierenroutes –…

Lees verder

100 Schlösser Route
Kastelen en paleizen in het hart van Europa De 100 Schlösser…

Lees verder

Europa-Radweg R1
Fiets dwars door Europa en beleef op uw doorreis het typische…

Lees verder

Römer-Lippe-Route
De Römer-Lippe-Route is het nieuwe reisdoel van zeer hoge kwalitief! Deze…

Lees verder

Grensgangerroute Teuto-Ems
Wie wil dat nou niet: gewoon grenzen overschrijden? Dit gebeurt meer…

Lees verder

EmsRadweg
Over een lengte van 379 kilometer fietst u via EmsRadweg, langs…

Lees verder

Friedensroute
Een uitstapje naar de Nederlandse geschiedenis: tussen 1643 en 1648 werd…

Lees verder

Kerstmarkt Warendorfer 2018
In December wordt de Marktplatz in Warendorf zoals ieder jaar weer…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…