Regionale producten uit het Münsterland

WAFSpargel_klein

Traditionele recepten versmelten met moderne trends tot een smakelijke belevenis. In het aspergeseizoen zwaait de koninklijke groente de scepter over de regionale gastronomie. „Aspergecentrum“ is het aspergedorp Sassenberg-Füchtdorf. In het gehele Münsterland wordt het „witte goud“ bereid in allerlei culinaire varianten. De asperges worden meestal geserveerd met Westfaalse ham, nog zo’n delicatesse uit het Münsterland. Veel boerderijen in het Münsterland bieden ook andere zelfgemaakte lekkernijen aan.

Tussen weilanden liggen een heleboel afgelegen hoeves. Net geoogst en nu al in de winkel: veel boeren bieden hun eigen producten direct op hun eigen boerderij te koop aan. Asperges en aardbeien, kaas en vleesproducten, vruchtensap en vruchtenwijn staan in de schappen – de smaak van de regio. Een heerlijke versnapering voor onderweg. Of een origineel souvenir voor thuis.

Boekentip:
Zo smaakt het Münsterland. Een leuk boekje met 30 recepten van chefs van de betere regionale restaurants.
Meer informatie: www.so-schmeckt-das-muensterland.de

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Voor uitgebreide infomatie kunt u ook onze Privacyverklaring raadplegen.

Sluiten