TextilWerk Bocholt

  • textilwerk bocholt
  • textilwerk bocholt
  • textilwerk bocholt
  • textilwerk bocholt
  • textilwerk bocholt
  • textilwerk bocholt
  • textilwerk bocholt
  • textilwerk bocholt

Corona-Update: Het museum is, zij het onder strenge voorwaarden, weer geopend. Kijk op de website van het museum voor informatie over de genomen maatregelen, beperkingen en openingstijden. De landelijke reisbeperking blijft van kracht tot ten minste 14 juni 2020.

TextilWerk Bocholt is uniek; een prachtig voorbeeld van oude industriecultuur. Met zijn twee originele locaties, links en rechts van de rivier de Aa vormt TextilWerk Bocholt een intact historisch complex. Het is nog maar 100 jaar geleden dat het Duitse Bocholt, net over de grens, een bloeiende textielindustrie kende. Het oude terrein – helemaal opgetrokken uit rode baksteen – is grondig gerestaureerd en doet nu dienst als museum en forum voor textielcultuur. Alleen al vanwege het indrukwekkende gebouw is TextilWerk Bocholt een bezoek meer dan waard!

Van spinklossen tot modeshow (spinnerij open tot 3-11)

In de oude spinnerij Herding draaiden vroeger meer dan 20.000 klossen. Nu komt hier op drie etages niet alleen de geschiedenis van textiel tot leven, ook kun je ervaren hoe er tegenwoordig met textiel wordt omgegaan. Interessante tentoonstellingen presenteren je een beeld van oude en nieuwe technieken, er is aandacht voor modedesign en internationale textielkunst. In de prachtige ruimtes – waaronder een glazen dakcafé – worden allerlei evenementen georganiseerd; van cabaret tot concerten en modeshows. Ook zijn er regelmatig interessante workshops; van oude industriële eentonigheid geen spoor meer!

Ratelende machines

In de oude weverij hangt nog de geur van olie en noeste arbeid en het geratel van de machines is echt indringend; je voelt direct hoe zwaar het vroeger geweest moet zijn voor de duizenden mensen die hier werkten – dag in, dag uit. De grote weefhal met dertig historische machines, aangedreven door lange assen en distributieriemen, is indrukwekkend. Er worden overigens nog steeds stoffen geproduceerd – een historische collectie handdoeken en tafelkleden, te koop in de museumwinkel.

Weg van het lawaai van de fabriek kun je een volledig ingericht arbeidershuisje met moestuin bekijken; dit geeft je een helder beeld van het schrale leven van een arbeidersgezin destijds.

Meer informatie TextilWerk Bocholt

Adres

LWL-Industriemuseum TextilWerk Bocholt

Industriestraße 5

46395 Bocholt

Contact

Tel.: +49 (0) 2871 - 216110

textilwerk@lwl.org

Bezoek de website

Openingstijden

Spinnerij 05-04-2019 t/m 03-11-2019
Weverij
Dinsdag t/m zondag en op feestdagen 10:00 tot 18:00 uur
Maandag gesloten, behalve op feestdagen en van 24 december 2019 t/m 1 januari 2020

Entreeprijzen

Volwassenen € 3,00
Kinderen (van 6 t/m 17 jaar) € 1,50
Familiekaart € 7,50
Groepskaart (vanaf 16 personen) € 2,50 p.p.

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…