Zomerrodelbaan Ibbenbüren

In een oogopslag

Het nostalgische pretpark is een populaire bestemming voor gezinnen met kleinere kinderen. Naast de rodelbaan, een 120 meter lange baan waar je op houten sleeën naar beneden kunt suizen, zijn er nog veel meer attracties zoals een sprookjesbos, een oldtimerexpress en een reis om de wereld. Onder oude beukenbomen bieden de terrassen van de bergtuin zitplaatsen om te genieten van de picknick die u hebt meegebracht. IJs, koffie en andere versnaperingen zijn ook ter plaatse verkrijgbaar.
De geschiedenis van de zomerrodelbaanDe zomerrodelbaan in Ibbenbüren, één van de voorlopers van de achtbanen en de oudste nog bestaande zomerrodelbaan in Duitsland, werd in 1926 aangelegd en is een populaire bestemming voor uitstapjes buiten de regio. De "noordelijke" bergen van het Teutoburgerwoud waren in die tijd al een populaire bestemming voor wandelingen - een rodelbaan op rails inpassen in het heuvelachtige terrein was een voor de hand liggende keuze. Het idee om te rodelen zonder sneeuw kwam van een mijnwerker uit Ibbenbüren in 1926 (wiens familie het bedrijf in de derde en vierde generatie nog steeds runt). Wat toen heel anders was, was dat kinderen meestal thuis bleven, de amusementscultuur was in die tijd vooral gericht op volwassenen. Oorspronkelijk waren er drie rodelbanen, maar sinds ongeveer 40 jaar is er nog maar één baan actief. Dit is te wijten aan veiligheidsoverwegingen. De jongeren misten de voorzichtigheid van volwassenen en het gevaar om aan het eind van de rodelbaan "voor de volgende slee te lopen" was te groot. Pas toen in 1958 het Sprookjesbos werd gebouwd, kwamen er steeds meer jongere gasten en jongeren naar het terrein en naar vergelijkbare voorzieningen. Grote pretparken kwamen op in de jaren 1970 en trokken de ouderen aan. Vandaag de dag is het traditionele familiepark in Ibbenbüren de niche voor kinderen van twee tot acht jaar. Met zijn kleine botsauto's, een miniatuurspoorbaan en zelfs kindvriendelijke eetgelegenheden komt het park tegemoet aan de wensen en behoeften van de allerkleinsten. Het entreegeldsysteem is ook anders dan dat van grote pretparken. U betaalt alleen voor wat u gebruikt. Dit was ook typisch voor parken van rond de eeuwwisseling. Het hele complex heeft cultstatus en nostalgische charme, roept jeugdherinneringen op en is de moeite waard voor bezoekers die niet "hoger, sneller, verder" willen gaan.

Op de kaart

Zomerrodelbaan Ibbenbüren
Münsterstraße 265
49479 Ibbenbüren
Deutschland

Tel.: +49 (0)5451 32 26
Fax: 0545178002
E-mail:
Website: www.sommerrodelbahn.de

Contactpersoon

Luisa Derhake

Tel.: 054513226
Fax: 0545178002
E-mail:
Website: www.sommerrodelbahn.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.