Wilde paarden Dülmen

In een oogopslag

Enkele kilometers ten westen van de Noordrijn-Westfaalse stad Dülmen bestaat al sinds de vroegste tijden een kudde wilde paarden: de wilde paarden in de Merfelder Bruch, die al in 1316 in een oorkonde worden genoemd.

Ook nu nog leven de paarden zo dicht mogelijk bij de natuur en zelfstandig in een kudde. Als u de enige wilde paarden van Europa in levenden lijve wilt zien, moet u zeker een bezoek brengen aan de renbaan voor wilde paarden.

Informatie over de rondleiding

Een bezoek aan de wildpaardenbaan in Dülmen is mogelijk tussen maart en november op zaterdagen, zondagen en feestdagen. Rondleidingen met gids langs de wilde paarden zijn mogelijk op afspraak.

Informatie over de geschiedenis

De wilde paarden in Dülmen zijn een wezenlijk onderdeel van de geschiedenis van de stad. Een kudde wilde paarden bestaat hier al sinds de vroegste tijden. De wilde paarden van Dülmen werden voor het eerst vermeld in een document van 1316. Aanvankelijk bestond hun leefgebied uit een gebied van enkele duizenden hectaren. Maar door de toenemende cultivering van het landschap slonk hun leefgebied steeds meer. De kudde werd steeds verder teruggedrongen in het gebied van de Merfelder Bruch. In het midden van de 19e eeuw liet de familie Hertog van Croÿ de wilde paarden een reservaat na van ongeveer 400 hectare in het natuurreservaat. Vandaag leven meer dan 400 Dülmener wilde paarden op de wildpaardenbaan in de Merfelder Bruch. Het is de grootste wilde paardenbaan op het Europese continent.

Op de kaart

Wilde paarden Dülmen
48249 Dülmen
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2594 9630
E-mail:
Website: wildpferde.de/wildpferde

Contactpersoon

Rövekamp

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.