Westruper Heide

In een oogopslag

De Westruper Heide bij Haltern am See is een van de mooiste landschappen in het Münsterland. In het natuurreservaat van ongeveer 90 hectare worden open heidegebieden afgewisseld met schilderachtige jeneverbesstruiken.

Het overblijfsel van een ooit reusachtig heidegebied is niet alleen een toevluchtsoord voor talrijke dier- en plantensoorten, maar biedt de mensen ook een bijzonder soort natuurervaring.

De Westrup Heide is in elk jaargetijde een prima bestemming voor uitstapjes. Het is bijzonder mooi van juli tot september, wanneer de heide bloeit samen met goudgele bremstruiken. Als u geluk heeft, ziet u ook heideschapen grazen op de heide als natuurlijke landschapsonderhouders.

Verschillende bewegwijzerde wandelpaden, bankjes en informatieborden zorgen voor een ontspannen en interessant verblijf. Sinds 2010 ontsluit een drempelvrij pad de heide voor mensen in een rolstoel en mensen met een visuele handicap.

Op de kaart

Westruper Heide
Hullerner Straße 102
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2364 / 93 33 365
E-mail:
Website: www.haltern-am-see.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.