Westfaals-Nederlands Bijenteeltmuseum Gescher

In een oogopslag

Het bijenteeltmuseum in Gescher geeft informatie over het liefste ding ter wereld. En hoe komt de honing eigenlijk in de pot?

In het Westfaals-Nederlands Bijenteeltmuseum in Gescher leren bezoekers allerlei wetenswaardigheden over het liefste goedje ter wereld. En hoe komt de honing eigenlijk in de pot? Dit en nog veel meer leren de bezoekers in het bijenteeltmuseum.

Naast een grote collectie bijenkorven, strokorven en verschillende soorten rieten manden brengt het museum ook hulde aan het oude ambacht van het bijenkorfvlechten. Regionale verschillen tussen bijenkorven en een vergelijking tussen moderne en oude manieren van bijenteelt zijn niet alleen interessant voor specialisten. Een van de meest populaire ervaringen, zelfs voor niet-imkers, is zeker de levende bijenkolonie in de vitrine van het imkermuseum. Achter glas - maar verbonden met de buitenwereld - bouwen de 10.000 museumbijen hun raten, produceren ze honing en was of verzorgen ze het broed.

Informatie over de rondleiding
  • Bezoeken en rondleidingen zijn alleen mogelijk op afspraak.
  • Informatie is verkrijgbaar bij de afdeling marketing van de stad Gescher.

Op de kaart

Westfaals-Nederlands Bijenteeltmuseum Gescher
Lindenstraße 2
48712 Gescher
Deutschland

Tel.: +49 (0)2542 7144
E-mail:
Website: www.imker-gsv.de/home/imkereimuseum

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.