Waterburcht van Anholt

In een oogopslag

De Wasserburg Anholt met haar indrukwekkende kasteelpark, vorstelijke kunstcollecties en het biotoop-wildpark Anholter Schweiz is een van de populairste excursiebestemmingen in NRW.

Wasserburg Anholt in Isselburg is een van de grootste en bekendste waterburchten in Noordrijn-Westfalen. Samen met het indrukwekkende kasteelpark, de vorstelijke kunstcollecties in de hoofdburcht evenals het biotoop-wildpark Anholter Schweiz en een golfbaan is het ensemble een uiterst populaire excursiebestemming in het Münsterland.

Informatie over de geschiedenis

In 1169 wordt voor het eerst een heer van Sulen "en Anholt" genoemd als leenman van de Utrechtse bisschop Gottfried von Rhenen. Toen Wasserburg Anholt in het begin van de 13e eeuw keizerlijke invloed kreeg, kwam er een einde aan de feodale relatie en verwierven de heren van Bronkhorst-Batenburg het landgoed. Later kwam het kasteel in handen van de heren van Salm en Salm-Salm. De machtige toren is al sinds de 12e eeuw een karakteristiek kenmerk van de waterburcht. Het werd gebouwd op eikenhouten palen, een latwerk van hout en een stenen fundering en uitgebreid in de 14e eeuw en later als barok woonhuis. Sinds 1647 is kasteel Anholt de residentie van de prinsen van Salm-Salm. Het is een van de weinige kastelen in Noordrijn-Westfalen die vandaag de dag nog in particuliere handen zijn. De vorstelijke kunstcollecties in de hoofdburcht kunnen worden bezocht tijdens een rondleiding, terwijl in de voorburcht het Romantik Park Hotel is gevestigd.

Informatie over de rondleiding
  • De parkfaciliteiten van Wasserburg Anholt zijn toegankelijk tijdens de aangegeven openingsuren.
  • Toegang tot het park is verplicht.

Op de kaart

Waterburcht van Anholt
Schloß 1
46419 Isselburg
Deutschland

Tel.: +49 (0)2874 900 890
Fax: +49 (0)2874 900 8960
E-mail:
Website: www.wasserburg-anholt.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.